Goud en zilver daily report

Goud noteert op het moment van schrijven een winst van 0,71% op $1732,80 per troy ounce. Uitgedrukt in euro’s noteert goud een minimale winst van 0,08% op €1314,38 per troy ounce.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zilver noteert op het moment van schrijven een winst van 0,90% op $33,77 per troy ounce. Uitgedrukt in euro’s noteert zilver een winst van 0,31% op €25,60 per troy ounce.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ondanks dat alle inteationale beurzen vandaag een verlies noteren, doen goud en zilver het wederom goed vandaag. Aangezien beide edelmetalen de laatste maanden sterk met de beurzen gecorreleerd zijn is dit opvallend te noemen.

De reden dat de beurzen vandaag in rood staan heeft alles te maken met tegenvallende groeicijfers van de Amerikaanse economie. Waar economen op een groei van 3% hadden gerekend in het 4e kwartaal van vorig jaar, bleek de groei slechts 2,8% te zijn. Door dit negatieve nieuws uit Amerika won de euro zo’n 0,7% tegenover de dollar. De zwakkere dollar is dan ook grotendeels de verklaring voor de hogere goud en –zilverprijs. Uitgedrukt in euro’s zijn de winsten voor beide edelmetalen dan ook kleiner.
 
Doordat de groei van de Amerikaanse economie onder de 3% bleef, is de kans van een nieuwe ronde geldcreatie  door de FED zeer aannemelijk geworden. Wanneer de FED de geldpomp weer aanzet zal dit de goud en –zilverprijs omhoog stuwen. Elk signaal van een eventuele nieuwe ronde van geldcreatie is daarom van positieve invloed op de prijs van beide edelmetalen.
 
Ten slotte willen we de week afsluiten met het positieve nieuws dat de grote Amerikaanse zakenbanken Goldman Sachs en Morgan Stanley hun prijsverwachtingen voor goud in 2012 naar boven hebben bijgesteld naar respectievelijk $1.940 en $2.175 in 2013. Dit komt doordat handelaren het investeren in goud en zilver momenteel bestempelen met een zeer klein risico.
 
Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀20 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo