Goud en zilver daily report

 

Goud noteert op het moment van schrijven een verlies van  0,45% op $1729,40  per troy ounce. Uitgedrukt in euro’s noteert goud een winst van  0,20% op €1316,52 per troy ounce.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zilver noteert op het moment van schrijven een verlies van 1,44% op $33,55 per troy ounce. Uitgedrukt in euro’s noteert zilver een verlies van 0,50% op €25,48 per troy ounce. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nadat goud en zilver vrijdagavond nog een mooie winst wisten te pakken en de hoogste prijs in 7 weken tijd noteerde, was het vandaag wat minder positief voor beide edelmetalen. Aangezien de goudprijs vorige week ruim 4% steeg en zilver bijna 7% was het enigszins te verwachten dat de goud en –zilverprijs vandaag wat moesten inleveren door winstneming van beleggers. Als men kijkt naar andere factoren die van invloed zijn op de edelmetalen kan het verlies van vandaag klein genoemd worden.

Zo eindigden alle inteationale beurzen in het rood vandaag. Dit komt doordat er na de afwaardering van vrijdagavond van vershillende Eurolanden wederom slecht nieuws uit Europa was. Zo steeg de rente op Portugees schuldpapier naar een nieuw recordhoogte van boven de 17%, dit is zeer zorgwekkend. Tevens presteerden de banken er slecht vandaag, dit had alles te maken met een nieuwe Franse belasting op financiële transacties.
 
Door het negatieve nieuws rondom de eurocrisis moest de euro vandaag zo’n 0,6% inleveren tegenover de dollar. Een sterkere dollar heeft een drukkend effect op de goud en –zilverprijs uitgedrukt in dollars. De verliezen waren hierdoor wel kleiner uitgedrukt in euro’s. 
 
Vanaf vandaag was er weer fysieke vraag naar goud en zilver uit China, nadat daar vorige week het Nieuwjaar werd gevierd. 
 
Ten slotte blijkt uit de wekelijkse rondvraag van Kitco onder analisten, dat de goudprijs komende week waarschijnlijk zal stijgen.