Goud en zilver daily report

 

Goud noteert op het moment van schrijven een van winst  0,45% op $1738,10  per troy ounce. Uitgedrukt in euro’s noteert goud een winst van 0,98% op €1328,38 per troy ounce.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zilver noteert op het moment van schrijven een verlies van 0,87% op $33,21 per troy ounce. Uitgedrukt in euro’s noteert zilver een verlies van 0,47% op €25,36 per troy ounce. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Goud en zilver begonnen de dag voorspoedig maar rond 5 uur Nederlands tijd zakten de prijzen van beide edelmetalen weg. Goud wist zich nog te herstellen maar zilver bleef in de rode cijfers staan. Door het herstel van goud noteert het edelmetaal een winst van 11% over de maand januari, dit is de grootste maandelijkse stijging sinds augustus vorig jaar. 

De stijging van zowel de beurzen als goud en zilver in de ochtend en middag werd veroorzaakt doordat beleggers weer op de beurs stapten nadat de inteationale beurzen gisteren weggezakt waren. Daaaast was de uitkomst van de EU-top in Brussel positief te noemen. De stemming sloeg echter snel om na de opening van de Amerikaanse beurzen. Het verlies werd vooamelijk veroorzaakt door een tegenvallend consumentenvertrouwen in Amerika, dit bedroeg de afgelopen maand 61,1 waar 68 verwacht werd. Naarmate de avond vorderde wonnen de Amerikaanse beurzen terrein terug en stegen de goud en -zilverprijs mee.

 
De euro stond net als de beurzen tot aan de middag in de plus. Maar ook de euro moest aan het einde van de middag terrein inleveren tegenover de dollar waardoor goud en zilver automatisch daalden. Doordat de dollar uiteindelijk een winst van ongeveer 0,5% op de euro behaalde zijn de verliezen voor beide edelmetalen uitgedrukt in euro’s kleiner.
 
Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo