Goud en zilver daily report

 

Goud noteert op het moment van schrijven een verlies van 0,20% op $1722,40  per troy ounce. Uitgedrukt in euro’s noteert goud een winst van 0,10% op €1318,60 per troy ounce.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zilver noteert op het moment van schrijven een verlies van 0.03% op $33,68 per troy ounce. Uitgedrukt in euro’s noteert zilver een winst van 0,49% op €25,62 per troy ounce. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Goud en zilver begonnen de ochtend met een verlies van ongeveer 1%. In de middag herstelden beide edelmetalen zich en staan momenteel op hetzelfde niveau als waar ze vrijdag de week mee afsloten.

Het verlies van de ochtend lag in de lijn met die van de inteationale beurzen. Dat de beurzen in het rood noteerden heeft te maken met de slechte situatie rondom Griekenland. In het weekend werden de Griekse leiders het niet met elkaar eens over bepaalde bezuinigingen. Mochten ze niet spoedig tot een oplossing komen, dan zal het nieuwe noodkrediet vanuit Europa geen doorgang vinden. Dit zou betekenen dat Griekenland over een maand al niet meer aan zijn verplichtingen kan voldoen en dus failliet zal gaan.

Dit negatieve nieuws had natuurlijk ook zijn weerslag op de euro/dollarkoers die vanochtend wegzakte. In de loop van vanmiddag herstelde de euro zich wel waardoor goud en zilver automatisch meeliften. Uitgedrukt in euro’s noteren beide edelmetalen dan ook een bescheiden winst doordat ze goedkoper worden in andere valuta dan de dollar.

Een half jaar geleden was dergelijks nieuws uit Griekenland van positieve invloed geweest op de goud en –zilverprijs omdat het een toevlucht naar veilige havens zou stimuleren. Vandaag de dag gedragen goud en zilver zich sterk als risicovolle beleggingen, zoals aandelen, waardoor dit niet het geval is. Wanneer Griekenland daadwerkelijk failliet gaat sluiten wij echter niet uit dat goud en zilver door zo’n grote prikkel juist weer terug keren naar de oude status van veilige haven.

Ten slotte zakte de prijs van WTI ruwe olie met zo’n 0,8% vandaag. Aangezien de prijs van ruwe olie en goud en zilver sterk met elkaar gecorreleerd zijn, is dat volgens analisten ook een reden waarom de prijs van de edelmetalen vandaag daalden. 

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo