Goud en zilver daily report

 

Goud noteert op het moment van schrijven een winst van 0,56% op $1730,00  per troy ounce. Uitgedrukt in euro’s noteert goud een winst van 0,97% op €1308,92 per troy ounce.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zilver noteert op het moment van schrijven een winst van 0,18% op $33,65 per troy ounce. Uitgedrukt in euro’s noteert zilver een winst van 0,58% op €25,54 per troy ounce. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Goud en zilver begonnen de dag rustig met weinig volatiliteit. In de Nederlandse ochtendhandel is dat vrij normaal aangezien de meeste handel in de edelmetalen plaatsvindt tijdens Amerikaanse handelstijd die om kwart over 12 ’s middags (Nederlandse tijd) begint. In de middag bewogen goud en zilver naar boven om vervolgens weer wat in te leveren, vooral goud bleef nog op een prima winst staan.

Het koersverloop van goud en zilver liep vandaag net als de laatste maanden vrijwel gelijk aan die van de beurzen. China maakte vannacht bekend de EU te blijven steunen door het blijven opkopen van obligaties uit de eurozone. Hierdoor waren de beurzen positief gestemd en noteerden goud en zilver ook hoger. Nadat er in de middag bekend werd gemaakt dat de toezegging van het financiële steunpakket aan Griekenland wellicht uitgesteld wordt, zakten de beurzen weer wat weg en bewogen zowel goud als zilver mee naar beneden.

Dat zilver lager noteert dan goud komt normaal gesproken niet veel voor, meestal toont het zilveren edelmetaal een grotere verschuiving dan zijn gouden broer. De reden van dit verschijnsel heeft wellicht te maken met feit dat de zilvermarkt relatief gezien zeer klein is en vrij makkelijk te bespelen is door een paar grote financiële spelers. Dit is altijd zeer moeilijk te bewijzen, maar het zou vandaag van invloed kunnen zijn op de zilverprijs.

Doordat er onzekerheid bestaat over de steun aan Griekenland noteerde de euro zo’n 0,5% lager tegenover de dollar. Hierdoor worden goud en zilver duurder als men de waarde uitdrukt in euro’s en zijn de winsten dan ook groter.  

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀20 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo