Goud en zilver daily report

 

Goud noteert op het moment van schrijven een winst van 0,61% op $1734,40  per troy ounce. Uitgedrukt in euro’s noteert goud een winst van 0,21% op €1310,33 per troy ounce.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zilver noteert op het moment van schrijven een winst van 0,87% op $33,57 per troy ounce. Uitgedrukt in euro’s noteert zilver een winst van 0,39% op €25,40 per troy ounce. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zowel goud als zilver beginnen de week positief, vooral gisteacht werd er winst geboekt. De vooaamste reden dat beide edelmetalen en de inteationale beurzen vandaag een plus noteren is het positieve vooruitzicht op Griekenland. Naar verwachting wordt vanavond bekend gemaakt dat Griekenland een extra steunpakket a €130 miljard toegewezen krijgt en daarmee is een faillissement van het land voorlopig niet aan de orde.

Dit positieve vooruitzicht deed de euro tevens doen stijgen tegenover de dollar met ruim 0,4%. Omdat goud en zilver hierdoor goedkoper worden in euro’s, zijn de winsten dan ook kleiner dan uitgedrukt in dollars.

Wat ook van positieve invloed was op de goud- en zilverprijs vandaag, is de bekendmaking van de Chinese People’s Bank dat banken minder liquiditeit hoeven aanhouden. Hierdoor worden banken meer gestimuleerd om te investeren. Aangezien China de op een na grootste economie in de wereld is en de grootste goudconsument, is het aannemelijk dat de vraag naar goud en zilver door deze maatregel zal toenemen. 

 

Bron:

MarketWatch & Reuters

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo