Goud en zilver daily report

 

Goud noteert op het moment van schrijven een winst van 1,49% op $1759,90  per troy ounce. Uitgedrukt in euro’s noteert goud een winst van 1,26% op €1312,53 per troy ounce.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zilver noteert op het moment van schrijven een winst van 2,20% op $34,35 per troy ounce. Uitgedrukt in euro’s noteert zilver een winst van 2,01% op €25,37 per troy ounce. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zowel goud als zilver presteren vandaag erg goed. De winst van vandaag is was niet te verwachten wanneer men naar de beurskoersen kijkt. Goud en zilver bewegen de laatste maanden zeer sterk met de beurzen mee, vandaag noteerden de meeste beurzen een klein verlies waardoor de winsten bij de edelmetalen opmerkelijk te noemen is.

Het feit dat het extra financiële steunpakket aan Griekenland definitief is toegekend was van positieve invloed op de goud- en zilverprijs. Bij de aandelen op de beurs leek de beslissing al ingecalculeerd, tevens wordt er sterk getwijfeld of de €130 miljard genoeg is om Griekenland te redden van een ondergang.

De vooaamste reden dat goud en zilver vandaag zoveel winst noteerden heeft waarschijnlijk te maken met de hoge olieprijs van dit moment. De prijs van ruwe olie steeg vandaag met meer 2% en noteert daarmee op zijn hoogste punt sinds bijna 10 maanden tijd. Dat die olieprijs momenteel zo hoog noteert is vooral te danken aan de onrust in Iran en het feit dat de toevoer uit het land onzeker is. Aangezien goud en olie sterk met elkaar gecorreleerd zijn en over het algemeen presteren in onzekere tijden, is de hoge olieprijs van positieve invloed op de goudprijs en daarmee ook op die van zilver.

De euro/dollarkoers noteerde vandaag vrijwel gelijk, ook hier is het aannemelijk dat het positieve nieuws uit Griekenland al grotendeels ingecalculeerd was.