Goud en zilver daily report

 

Goud noteert op het moment van schrijven een winst van 0,51% op $1784,80  per troy ounce. Uitgedrukt in euro’s noteert goud een winst van 0,11% op €1340,21 per troy ounce.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zilver noteert op het moment van schrijven een winst van 3,62% op $35,50 per troy ounce. Uitgedrukt in euro’s noteert zilver een winst van 2,89% op €25,89 per troy ounce. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Goud noteerde vandaag een bescheiden winst, maar het was zilver dat vandaag uitblonk. De winst van goud is vooral te danken aan een zwakkere dollar. Uitgedrukt in euro’s doet het gouden edelmetaal dan ook zeer weinig en dat ligt in de trend met de koersen van de inteationale beurzen waar kleine winsten en verliezen genoteerd worden. De reden dat de euro vandaag een half procent tegenover de dollar won is positief nieuws uit Duitsland. Het zakenklimaat (IFO) van Europa’s grootste economie werd op 109.6 geïndexeerd waar 108.8 verwacht werd.

Dat zilver vandaag ruim 6 keer zoveel winst boekte als goud is opvallend te noemen maar komt niet geheel onverwachts. Zoals we aan het begin van dit jaar al vermeldden zijn de “fundamentals” voor het zilveren edelmetaal zeer goed. Zo wordt de vraag naar zilver, mede door de toenemende vraag uit de industrie en als investering, alsmaar groter terwijl aanbod nagenoeg gelijk blijft. Tevens staat de goud/zilverratio momenteel historisch hoog op ongeveer 1:50, de afgelopen jaren lag deze rond de 1:30 en daarvoor zelfs op 1:16. Wat vandaag ook van positieve invloed was op de zilverprijs is het feit dat het edelmetaal door zijn 200-daagse gemiddelde heen gebroken is. Voor beleggers is dat het belangrijkste technische hulpmiddel en kan op de korte termijn dan ook een belangrijk signaal zijn voor beleggers om in te stappen.

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo