Goud en zilver daily report

 

Goud noteert op het moment van schrijven een verlies van 0,37% op $1704,70  per troy ounce. Uitgedrukt in euro’s noteert goud een verlies van 0,69% op €1297,61 per troy ounce.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zilver noteert op het moment van schrijven een verlies van 1,93% op $34,06 per troy ounce. Uitgedrukt in euro’s noteert zilver een verlies van 2,11% op €26,29 per troy ounce. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Goud en zilver beginnen de nieuwe handelsweek met verliezen. Net als afgelopen vrijdag is het verlies van goud een stuk kleiner dan dat van zijn zilveren broertje.

De koers van de goudprijs ligt vandaag wederom in het verlengde met die van de inteationale beurzen. De verliezen op de beurzen werden vandaag vooamelijk veroorzaakt doordat de groeidoelstelling voor China komend jaar relatief laag uitvalt. Tevens is de onzekerheid rondom Griekenland weer toegenomen omdat private investeerders terughouden zijn geworden tegenover de Griekse schuldenruil. De beurskoersen en die van beide edelmetalen zijn momenteel nog sterk met elkaar gecorreleerd.

Dat zilver vandaag wederom een stuk meer verlies toonde dan goud heeft wellicht te maken met het nieuws uit China. De Chinese groeidoelstelling is dit jaar uitgekomen op 7,5%, dit is veel maar relatief gezien valt het tegen. Voor het eerst sinds 2004 is de groeidoelstelling lager dan 7,5% en vorig jaar bedroeg hij nog 9,2%. Een kleinere Chinese groei betekent dat er minder geproduceerd gaat worden in het land. Aangezien China een zeer grote producent is van veel technologische producten waar zilver in verwerkt wordt, kan dit een kleinere vraag naar het edelmetaal betekenen en daarmee de prijzen drukken.

Ten slotte won de euro vandaag zo’n 0,2% tegenover de dollar. Hierdoor worden zowel goud als zilver relatief gezien iets goedkoper uitgedrukt in euro’s, waardoor de verliezen wat groter zijn. De olieprijs steeg vandaag wederom, dit is over het algemeen van positieve invloed op de goudprijs. Dit verklaart enigszins waarom het verlies van goud wat kleiner uitviel dan die van de meeste beurzen. 

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo