Goud en zilver daily report

 

Goud noteert op het moment van schrijven een verlies van 1,86% op $1674,60  per troy ounce. Uitgedrukt in euro’s noteert goud een verlies van 1,14% op €1289,98 per troy ounce.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zilver noteert op het moment van schrijven een verlies van 3,09% op $32,95 per troy ounce. Uitgedrukt in euro’s noteert zilver een verlies van 2,51% op €25,74 per troy ounce. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Goud en zilver verliezen vandaag wederom flink terrein. Beide edelmetalen zijn niet de enige beleggingen die vandaag fors verlies toonden. Alle inteationale beurzen doken vandaag diep de rode cijfers in, zo noteerde de AEX 2,61% lager en de Duitse Dax index maar liefst 3,46%. Aangezien zowel goud als zilver vandaag de dag sterk met de beurzen gecorreleerd zijn is dit ook de vooaamste verklaring voor de prijsdalingen bij de edelmetalen.

De onzekerheid over de Griekse schuldsanering was de reden dat de beurzen, en daarmee ook goud en zilver, zo hard onderuit gingen. Het Institute of Inteational Finance (IFF) maakte vandaag bekend dat de schade bij een ongecontroleerd faillissement van Griekenland meer dan 1 biljoen euro zal bedragen. Voor aankomende donderdag moeten alle schuldeisers van Griekenland aangeven of ze mee willen werken aan het saneringsplan en zodoende schulden willen kwijtschelden. Wanneer 90% van de schuldeisers toezegt is er een overeenkomst over het saneringsplan.

Door deze toenemende onrust rondom Griekenland moest de euro vandaag flink inleveren tegenover de dollar, ongeveer 0,8%. Doordat de euro zwakker noteert dan de dollar zijn de verliezen voor goud en zilver kleiner als men ze uitdrukt in de Europese valuta.

Na drie achtereenvolgende zware dagen voor zowel goud als zilver hebben wij via ZeroHedge een artikel voor u dat de positieve kanten van beide edelmetalen naar voren brengt en naar de lange termijn kijkt.

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo