Goud en zilver daily report

 

Goud noteert op het moment van schrijven een verlies van 1,51% op $1675,10  per troy ounce. Uitgedrukt in euro’s noteert goud een verlies van 0,82% op €1290,69 per troy ounce.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zilver noteert op het moment van schrijven een verlies van 0,60% op $33,41 per troy ounce. Uitgedrukt in euro’s noteert zilver een verlies van 0,06% op €25,53 per troy ounce. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zowel goud als zilver doken vandaag weer de rode cijfers in. Net als gisteren is dit verlies niet te verklaren wanneer men naar de inteationale beurskoersen kijkt die vandaag vrijwel allemaal met winsten van 1% of meer sloten. Aangezien beide edelmetalen en de beurskoersen sterk met elkaar meebewegen is er een andere verklaring vandaag.

De reden dat goud vandaag een 7-weeks dieptepunt bereikte en voor het eerst in een half jaar slechter dan platina presteert heeft waarschijnlijk te maken met een toespraak van de hoofden van de Fed, de FOMC. Ook al hield deze verklaring, net als twee weken geleden, inhoudelijk gezien weinig in, toch was het een reden voor beleggers om de goudprijs met $40 omlaag te halen. Vorige week was dat overigens bijna $100. Het enige signaal dat in de verklaring naar voren kwam is de uitspraak dat er voorlopig geen nieuwe acties ondeomen worden. Hiermee wordt bedoeld dat een derde ronde van monetaire verruiming voorlopig uitblijft en dat is negatief voor zowel de goud als –zilverprijs. Het lijkt er dan toch op dat er bepaalde krachten actief waren op de goud en –zilvermarkt die moeilijk te verklaren zijn maar wel in de richting van manipulatie wijzen. Het is dan ook opmerkelijk te noemen dat goud meer dan 2 keer zo hard onderuit ging als zilver, het is vrijwel altijd zilver dat grotere koersschommelingen vertoont dan zijn grote broer.

De euro verloor vandaag ruim een 0,5% tegenover de dollar, dit is niet gunstig voor de prijzen van de edelmetalen uitgedrukt in dollars. In euro’s echter wel, hierdoor zijn de verliezen voor zowel goud als zilver kleiner uitgedrukt in de Europese valuta.

Ten slotte willen wij de blog van de ietwat ongenuanceerde Amerikaan Turd Ferguson met u delen. Volgens hem zijn de prijsdalingen van vandaag absurd te noemen en is er zeker sprake van manipulatie. 

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo