Goud en zilver daily report

 

Goud noteerde op vrijdag een winst van 0,17% op $1660,10  per troy ounce. Uitgedrukt in euro’s noteert goud een verlies van 0,64% op €1267,38 per troy ounce.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zilver noteerde op vrijdag een winst van 0,06% op $32,56 per troy ounce. Uitgedrukt in euro’s noteert zilver een van 0,65% op €24,82 per troy ounce. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zowel goud als zilver deden vrijwel niks gisteren, beide noteerden een kleine plus. Beide edelmetalen begonnen de dag met een lichte daling, maar zodra de Comex beurs opende om half 9 (New York tijd) bleven de prijzen alleen maar stijgen. Over de gehele week gezien noteert goud een verlies van ruim 3%, waar zilver het moet doen met een verlies van bijna 5%. Het optimisme uit Amerika en de daarmee sterkere dollar zijn de vooaamste redenen voor de forse wekelijkse verliezen van de edelmetalen.

De reden dat goud en zilver vrijdagochtend een procent omlaag gingen heeft te maken met nieuws uit India, de grootste goudconsument ter wereld. De Indiaanse overheid maakte gisterenochtend bekend de invoerbelasting op edelmetalen te verdubbelen naar 4%. Dit kwam de prijzen van goud en zilver niet ten goede, maar de ze herstelden zich daaa weer.

Tevens was de handel rustig op vrijdag, dit verklaart mede waarom goud en zilver ongeveer op dezelfde prijs eindigeden waarmee ze de dag begonnen. Er werden vrijdag ongeveer 125.000 goudcontracten verhandeld en zo’n 35.000 zilvercontracten, dit is relatief gezien vrij laag. Ook de inteationale beurzen deden het rustig aan op vrijdag, sommigen noteerden een kleine plus terwijl anderen een kleine min noteerden.

De euro/dollar koers steeg vrijdag ruim 0,5% in het voordeel van de euro. Hierdoor worden goud en zilver goedkoper wanneer men die uitdrukt in euro’s en noteerden goud en zilver dan ook een verlies.

Ten slotte blijkt uit de wekelijkse rondvraag van Bloomberg aan experts op de goud en –zilvermarkt dat de verwachtingen voor komende week gemiddeld zijn. 13 van de 26 respondenten ziet de goudprijs stijgen volgende week terwijl 4 neutraal zijn. De overige 9 verwachten een daling van de goudprijs, zij kaarten aan dat de goudprijs momenteel onder zijn 200-daagse gemiddelde zit.

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo