Goud en zilver daily report

 

Goud noteert op het moment van schrijven een winst van 0,20% op $1663,50  per troy ounce. Uitgedrukt in euro’s noteert goud een verlies van 0,21% op €1259,65 per troy ounce.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zilver noteert op het moment van schrijven een winst van 1,11% op $32,92 per troy ounce. Uitgedrukt in euro’s noteert zilver een winst van 0,56% op €24,70 per troy ounce. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zowel goud als zilver beginnen deze week positief met winsten. Na een week met forse verliezen leek er vandaag sprake van koopjesjagers op de goud en –zilvermarkt. Die werden ook gestimuleerd door het feit dat bekend werd gemaakt dat centrale banken vorige week veel goud hebben ingekocht op de dalingen, naar schatting zo’n $250 miljoen. Dit is zeker voor de lange termijn een positief gegeven aangezien centrale banken met die visie het edelmetaal kopen en daarmee op de langere termijn een prijsstijging verwachten.

Wanneer men naar de beurzen kijkt zijn de prijsstijgingen van beide edelmetalen niet goed te verklaren vandaag. De inteationale beurzen lieten vandaag een gemengd beeld zien en daaaast is het momenteel geen zekerheid meer dat goud en zilver met de beurskoersen meebewegen.

Wat vandaag ook in het voordeel van goud en zilver sprak was de stijgende olieprijs. De prijs van olie en die van de edelmetalen is over het algemeen sterk met elkaar gecorreleerd. De prijs van een vat ruwe WTI olie steeg vandaag met bijna 1%.

De euro/dollarkoers won vandaag 0,4% terrein in het voordeel van de euro. Doordat de euro duurder wordt, worden de edelmetalen uitgedrukt in euro’s juist goedkoper en tonen daarom kleinere winsten vandaag.

Ten slotte spreken de technische analyses nog niet in het voordeel van beide edelmetalen. Zowel goud als zilver bewegen momenteel onder hen 200-daagse gemiddelde, al zitten ze er beiden niet ver van af.

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo