Goud en zilver daily report

 

Goud noteert op het moment van schrijven een verlies van 0,81% op $1649,21  per troy ounce. Uitgedrukt in euro’s noteert goud een verlies van 0,78% op €1246,66 per troy ounce.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zilver noteert op het moment van schrijven een verlies van 2,56 % op $32,05 per troy ounce. Uitgedrukt in euro’s noteert zilver een verlies van 2,54 % op €24,23 per toy ounce. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De winst van gisteren voor zowel goud als zilver werd vandaag snel ingeleverd en moest plaats maken voor forse verliezen. Niet alleen goud en zilver noteerden vandaag rode cijfers, alle inteationale beurzen toonden vandaag ook verliezen.

Het negatieve segment van de dag werd vooamelijk door nieuwe zorgen over China. Deze zorgen werden veroorzaakt doordat vandaag bekend werd gemaakt dat de Chinese overheid de brandstofprijzen verhoogt en het feit dat Chinese staatsbedrijven in januari en februari kleinere winsten boekten. De vrees bestaat er momenteel dat de Chinese economie minder had zal groeien dan verwacht. Dit had vandaag extra grote gevolgen voor de goud en –zilvermarkt. China is niet alleen bijna de grootste goudconsument ter wereld, het is ook het land waar veel elektronica vandaan komt waar zilver in verwerkt wordt. Een mindere Chinese economie heeft dus dubbele gevolgen voor de goud en –zilvermarkt.

Wat vandaag ook niet in het voordeel sprak van de goud en –zilverprijs was de sterk dalende olieprijs, dit is over het algemeen een negatief signaal voor beide edelmetalen. De euro/dollarkoers deed aan het einde van de dag vrijwel niets waardoor de verliezen in beide valuta’s even groot waren.

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo