Goud en zilver daily report

 

Goud noteert op het moment van schrijven een verlies van 0,42% op $1644,68  per troy ounce. Uitgedrukt in euro’s noteert goud een verlies van 0,29% op €1245,52 per troy ounce.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zilver noteert op het moment van schrijven een verlies van 1,82% op $31,59 per troy ounce. Uitgedrukt in euro’s noteert zilver een verlies van 1,69% op €23,92 per troy ounce. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Goud en zilver boeken voor het eerst deze week verliezen, het zijn meteen forse dalingen. Het gehele beleggersentiment was donderdag negatief, ook de beurzen noteerden allemaal in het rood. De grote redenen voor deze verliezen waren de onverwachtste economische krimp uit China en tegenvallende industriële en economische cijfers uit Duitsland. De vrees voor een inteationale recessie is hierdoor flink toegenomen.

Grondstoffen, waaronder goud en zilver, krijgen het extra moeilijk als er negatieve industriële cijfers van grootmachten als China en Duitsland naar buiten komen. Dit doelt vaak op een kleinere vraag naar de natuurproducten. De Standard & Poor’s GSCI Index van 24 grondstoffen daalde donderdag dan ook maar liefst 1,6%, dit ligt tussen de verliezen van goud en zilver in. Ook de prijs van ruwe olie daalde vandaag met bijna 2%.

Verder spreken de technische analyses voor goud en zilver momenteel niet in het voordeel van de edelmetalen. Tevens is de fysieke vraag deze week, mede door stakingen in India, erg zwak.

De euro/dollarkoers deed donderdag, net als in de voorgaande dagen, niet heel veel. De dollar was iets sterker waardoor de verliezen in die valuta dan ook wat groter zijn.

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀20 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo