Goud en zilver daily report

 

Goud noteert op het moment van schrijven een verlies van 0,41% op $1673,70  per troy ounce. Uitgedrukt in euro’s noteert goud een verlies van 0,17% op €1258,50 per troy ounce.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zilver noteert op het moment van schrijven een verlies van 0,95% op $32,28 per troy ounce. Uitgedrukt in euro’s noteert zilver een verlies van 0,57% op €24,28 per troy ounce. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Goud en zilver noteren vandaag beiden een min. Deze verliezen liggen in de lijn met die van de inteationale beurzen die vandaag allemaal de rode cijfers in doken. De verliezen van vandaag zijn grotendeels te verklaren door tegenvallende cijfers uit Amerika. Het aantal orders van duurzame goederen viel lager uit dan verwacht en de prijs van ruwe olie zakte bijna 2% weg. Vooral dit laatste is van negatieve invloed op de goud en –zilverprijs aangezien de prijs van ruwe olie en edelmetalen sterk met elkaar gecorreleerd zijn. De forse prijsdaling van olie was overigens een gevolg van het lagere aantal duurzame orders en een groter aanbod van olie dan verwacht werd.

Ondanks de tegenvallende cijfers uit Amerika won de dollar vandaag zo’n 0,2% tegenover de euro. Ook dit komt de prijs van de edelmetalen niet ten goede. De verliezen voor goud en zilver zijn echter kleiner uitgedrukt in euro’s.

Ten slotte heeft de Indiase minister van financiën vandaag bekend gemaakt niks te willen veranderen aan de onlangs verdubbelde importbelasting op edelmetalen. De importbelasting blijft hiermee op 4% staan, de minister maakte wel bekend dat hij overweegt om de 0,3% accijns op merkloze sierraden af te schaffen. Of de juweliers nu zullen stoppen met staken is nog maar de vraag, door de staking is de fysieke vraag naar edelmetalen aanzienlijk kleiner dan normaal en heeft dan ook een drukkend effect op de goud en –zilverprijs.

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀20 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo