Goud en zilver daily report

 

Goud noteert op het moment van schrijven een verlies van 0,67% op $1650,90  per troy ounce. Uitgedrukt in euro’s noteert goud een verlies van 0,45% op €1243,36 per troy ounce.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zilver noteert op het moment van schrijven een verlies van 0,16% op $31,99 per troy ounce. Uitgedrukt in euro’s noteert zilver een verlies van 0,01% op €24,11 per troy ounce. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nadat goud en zilver gisteren  na Nederlandse handelstijd naar beneden doken beleven beide edelmetalen vandaag een relatief rustige dag met weinig volatiliteit en noteren beiden een kleine min. Deze verliezen zijn kleiner dan die van de meeste inteationale beurzen die vandaag een min van 1% en groter konden noteren. Het negatieve sentiment van vandaag werd veroorzaakt door het nieuws dat het vertrouwen van producenten en consumenten in maart afgenomen is en dat de OESO met sombere voorspellingen voor de Europese economie kwam. Het feit dat de goudprijs vandaag sterker gedaald is dan de zilverprijs is zeer opvallend, het is vrijwel altijd zilver dat meer volatiliteit toont.

Wat ook een belangrijke rol speelt voor beleggers zijn de technische analyses en dan vooamelijk het 200-daags gemiddelde van beide edelmetalen. Waar goud dinsdag nog boven haar gemiddelde over de afgelopen 200 dagen zat, is dat vandaag niet meer het geval. Volgens analisten zal de goudprijs verder weg kunnen zakken volgende week als de prijs van het edelmetalen morgen niet boven het 200-daags gemiddelde de week eindigt.

De dollar won vandaag zo’n 0,2% tegenover de euro. Dit komt de prijs van goud en zilver niet ten goede, uitgedrukt in euro’s waren de verliezen hierdoor juist kleiner. De prijs van ruwe olie daalde vandaag fors met meer dan 1%, ook dit is niet gunstig voor de prijs van goud en zilver.

Ten slotte staken de juweliers in India inmiddels voor de twaalfde dag vandaag. De reden voor de staking is de verdubbeling van importbelasting op edelmetalen. Volgens een rondvraag onder lokale edelmetaalhandelaren en juweliers kan de verhoging de import van goud en zilver met 30% verminderen en zal de vraag naar edelmetalen fors afnemen in India.

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo