Goud en zilver daily report

 

Goud noteert op het moment van schrijven een winst van 0,41% op $1668,13  per troy ounce. Uitgedrukt in euro’s noteert goud een winst van 0,22% op €1250,10 per troy ounce.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zilver noteert op het moment van schrijven een winst van 0,22% op $32,24 per troy ounce. Uitgedrukt in euro’s noteert zilver een winst van 0,01% op €24,16 per troy ounce. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Goud en zilver vonden vrijdag in eerste instantie goed de weg omhoog, later op de dag moesten beide edelmetalen fors inleveren maar bleven in de plus staan. Over de gehele week gezien doen beide edelmetalen vrijwel niets en eindigen ongeveer op de prijs waarmee ze maandagochtend begonnen. In het eerste kwartaal van dit jaar boekte goud een winst van 6,7%, de zilverprijs ging in de eerste 3 maanden van dit jaar met 16% omhoog.

De winsten van goud en zilver lagen vrijdag in de trend met die van de inteationale beurzen die vrijdag vrijwel allemaal in het groen eindigen. Beleggers reageerden vrijdag positief op het nieuws dat het Europees Noodfonds verhoogd wordt naar €800 miljard.

De euro won vrijdag 0,2% tegenover de dollar, dit is gunstig voor de prijzen van goud en zilver uitgedrukt in dollars. Uitgedrukt in euro’s valt de winst juist wat kleiner uit voor de edelmetalen. De olieprijs steeg vrijdag lichtelijk, dit is een positief signaal voor de prijzen van goud en zilver.

Uit de wekelijkse rondvraag van Kitco onder goud en –zilverexperts blijkt dat de meesten de goudprijs volgende week zien stijgen. Van de 22 respondenten reageerden er 13 positief, 6 zien de goudprijs dalen en 3 zijn neutraal. Het vooaamste argument van degene die de prijs zien stijgen is dat er momenteel technisch support heerst. Er is namelijk veel weerstand rond het $1650 niveau, als het 200-daagse gemiddelde van $1680 doorbroken wordt kan de weg naar boven gevonden worden volgens een analist. Het feit dat de fysieke vraag uit India en China momenteel niet groot is, is de argumentatie voor de experts die de prijs van goud naar beneden zien gaan. Wel werd vandaag bekend gemaakt dat de industriële activiteit van China in maart wederom is toegenomen, dit kan een positief signaal zijn voor zowel goud als zilver. 

 

 

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo