Goud en zilver daily report

 

Goud noteert op het moment van schrijven een winst van 0,48% op $1629,20  per troy ounce. Uitgedrukt in euro’s noteert goud een winst van 0,93% op €1234,59 per troy ounce.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zilver noteert op het moment van schrijven een winst van 1,05% op $31,68 per troy ounce. Uitgedrukt in euro’s noteert zilver een winst van 1,67% op €24,26 per troy ounce. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na twee zware dagen voor zowel goud als zilver toonden de edelmetalen vandaag lichtelijk herstel. Het algemene beleggersentiment was gemengd vandaag, inteationale beurzen konden zich niet goed herstellen en toonden kleine winsten en verliezen. Goud en zilver deden het vandaag relatief gezien goed. Dit heeft waarschijnlijk te maken met koopjesjagers die na de forse verliezen van de afgelopen 2 dagen een mooi instapmoment zagen.

Het herstel van beide edelmetalen had groter kunnen zijn, ware het niet dat de dollar sterk in waarde toenam vandaag. De vooaamste reden hiervoor was het positieve nieuws omtrent werkloosheidcijfers uit Amerika, het aantal werkloosheidclaims daalde vorige week tot zijn laagste punt in 4 jaar tijd. Omdat de euro vandaag zo’n 0,6% moest inleveren tegenover de dollar worden goud en zilver duurder uitgedrukt in euro’s en tonen dan ook grotere winsten vandaag. De prijs van ruwe olie ging vandaag met ruim 1% omhoog, aangezien olie en edelmetalen sterk met elkaar gecorreleerd zijn is de prijsstijging van positieve invloed op goud en zilver.

Vanwege Pasen is de goud en –zilvermarkt morgen en maandag gesloten. Wat de prijzen van goud en zilver na het lange weekeinde gaan doen zijn de meningen over verdeeld, dit blijkt uit de wekelijkse rondvraag van Kitco. Van de 24 respondenten zien 8 de prijs van goud omhoog gaan, 9 omlaag en 7 zijn neutraal. Het overwegend negatieve vooruitzicht heeft te maken met de sterke prijsdalingen van goud en zilver deze week. Het blijkt maar weer hoe gevoelig en irrationeel de markten kunnen zijn en door de dalingen is er momenteel weinig technisch support. Degene die de prijzen zien stijgen vinden dan ook dat de markten “over gereageerd” hebben en houden vast aan de sterke fundamentals van beide edelmetalen. We sluiten de handelsweek dan ook af met een toepasselijke oude beleggers wijsheid: “Markets will do anything and everything possible to frustrate the largest number of traders.”

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo