Goud en zilver daily report

 

Goud noteert op het moment van schrijven een winst van 0.94% op $1676,30  per troy ounce. Uitgedrukt in euro’s noteert goud een winst van 0,40% op €1264,54 per troy ounce.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zilver noteert op het moment van schrijven een winst van 2,44% op $32,38 per troy ounce. Uitgedrukt in euro’s noteert zilver een winst van 1,83% op €24,08 per troy ounce. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De edelmetalen deden het goed vandaag, vooral de zilverprijs schoot omhoog. De winsten voor goud en zilver lagen vandaag in de trend met die van de inteationale beurzen die vandaag allemaal ruime plussen noteerden. Beleggers waren vandaag wereldwijd goed gestemd door een succesvolle obligatieveiling uit Italië, de Amerikaanse export die in februari een recordhoogte bereikte en ander positief nieuws.

Het negatieve nieuws over de verslechterde arbeidsmarkt in Amerika had juist een positieve invloed op de goud en –zilverprijs. De president van de Fed in New York zei woensdagavond dan ook dat de Amerikaanse economie nog niet sterk genoeg is. Zo’n verslechtering kan voor de Fed juist een aanwijzing zijn voor een derde ronde monetaire verruiming, beleggers reageerden hier dan ook op.

Normaal gesproken toont zilver vrijwel altijd grotere winsten of verliezen dan zijn gouden broer. Vandaag was dit ook het geval, maar dan vrij extreem. Dit heeft waarschijnlijk te maken met het feit dat China morgen groeicijfers over de economie bekend maakt. Er wordt verwacht dat deze positief uitvallen. Zilver profiteert hier extra van aangezien het edelmetaal veel gebruikt wordt in de Chinese industrie, ook de mijnaandelen in Londen schoten vandaag al fors omhoog.

Ten slotte won de euro vandaag ongeveer 0,5% tegenover de dollar. Een zwakkere dollar is gunstig voor de prijzen van goud en zilver, uitgedrukt in euro’s zijn de winsten voor beide edelmetalen juist weer kleiner.

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀20 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo