Goud en zilver daily report

Goud noteert momenteel een winst van 0,57% op $1677,50 per troy ounce. Uitgedrukt in euro's noteert goud noch winst, noch verlies op €1288,37 per troy ounce.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zilver noteert momenteel een winst van 0,43% op $32,34 per troy ounce. Uitgedrukt in euro's noteert zilver een verlies van 0,24% op €24,1 per troy ounce.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nadat goud maar vooral zilver het vorige week goed deden, doen beide edelmetalen het vandaag wederom goed. De prijsstijging van vandaag ligt in het verlengde van een sterkere euro en beurzen die winsten noteren. Uitgedrukt in euro's noteren de goud en -zilverprijs iets lager doordat de edelmetalen duurder worden bij een sterkere eurokoers.

Bijna alle inteationale beurzen staan vandaag in de plus. Vooaamste redenen zij goed presterende bankaandelen (dankzij soepelere bankregels) en positief nieuws uit Griekenland. Dat de euro vandaag ruim een procent winst tegenover de dollar noteert heeft ook te maken met het nieuws uit Griekenland, de schuld van de Grieken wordt waarschijnlijk geherstructureerd waardoor een faillissement van het land (voorlopig) niet aanstaande is.
 
Een anders nieuwsfeit dat vandaag gunstig is voor de goud en –zilverprijs is de boycot op Iran. Europa heeft besloten om alle handel in olie, goud, diamanten en alle andere edelmetalen met het land te bannen. De boycot heeft duurdere olie, goud en –zilverprijzen als gevolg.
 
Ten slotte was de handel in beide edelmetalen heel klein vanmorgen vroeg tijdens Aziatische handelstijden, dit komt door het Chinese Nieuwjaar. Door deze gebeurtenis waren veel Aziatische markten gesloten en was de vraag naar goud en zilver uit Azië nihil.  
 
Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo