Goudexport van Australië naar China 9x zo groot als vorig jaar

De Chinezen verzamelen massaal goud, want naast de tientallen tonnen goud die het land maandelijks via Hong Kong importeert is het land ook nog eens de grootste goudproducent ter wereld met een productie van 355 ton in 2011. Door massaal goud te kopen lijkt China te anticiperen op een nieuw tijdperk, waarin de Amerikaanse dollar waarschijnlijk niet meer als wereldreservemunt gebruikt wordt in de inteationale handel en goud meer waard zal zijn dan het vandaag de dag is. Dat China dit jaar zoveel meer goud (tussen de 75 en 85 ton) uit Australië haalt is niet verwonderlijk, want Australië volgt op de tweede plaats in de ranglijst van grootste goudproducenten. De goudproductie bedroeg vorig jaar 270 ton, maar dit jaar was er naar verluid soms te weinig goud om te voorzien in de Chinese vraag.

Volgens Nigel Moffat, de penningmeester van de Perth Mint, werden er in de afgelopen maanden grote hoeveelheden goud uitgevoerd richting China. Hij voegt daaraan toe: ''In het afgelopen jaar is de vraag significant toegenomen, waarbij er van tijd tot tijd meer vraag dan aanbod was. In de laatste vier tot zes weken was de vraag echter weer wat teruggevallen, conform de wereldwijde handel.''

China importeerde in eerste acht maanden van dit jaar al 9x zoveel dollars aan goud als in 2011

De Chinese vraag naar goud begon zelfs groter te worden dan de vraag vanuit India, een land dat traditioneel ook een sterke band heeft met het gele edelmetaal. De vraag naar goudbaren en gouden munten in China is de afgelopen drie tot vier jaar bijna onafgebroken gestegen.  Ook de vraag naar gouden juwelen is fors toegenomen in China, zo schrijft The Australian. Door het 'beleid' van centrale banken wereldwijd is men steeds minder bereid om voor een langere periode cash aan te houden. Spaarders en beleggers die zich willen beschermen tegen waardedaling van het geld vinden een veilige haven in fysiek goud. Chinezen kopen niet alleen goud uit Australië, ook investeren ze veel geld in de mijnbouwbedrijven die het goud daar uit de grond halen.

China importeerde in de eerste helft van dit jaar al 458,6 ton goud (Via Zero Hedge)

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo