Door de extreem lage spaarrente en de relatief hoge waardering van aandelen en obligaties wordt goud kopen steeds aantrekkelijker. Het edelmetaal wordt gezien als veilige haven, juist nu centrale banken op grote schaal obligaties en aandelen opkopen om de economie te ondersteunen.

Toch is er één argument wat veel klanten ervan weerhoudt goud te kopen, namelijk dat goud alleen wat oplevert als de prijs van het edelmetaal stijgt. Speciaal voor deze doelgroep heeft iemand een interessant product ontwikkeld, waarmee u extra rendement kunt halen uit uw aankoop in goud. Marketupdate sprak met Iwan van Eenbergen van Goudkorting over het rendement en de risico’s van dit product, dat sinds 2015 wordt aangeboden op de Nederlandse markt.

Goudkorting biedt klanten de mogelijkheid om goud met een korting van 10% aan te kopen. Hoe gaat dat precies in zijn werk?

De klant koopt fysiek goud aan direct van de goudmijnen. Het geld wat de klant betaalt gebruiken de goudmijnen om de capaciteit van de mijnen uit te breiden. Dat zijn dus investeringen in machines, personeel en exploratie.

Veel klanten weten dat risico en rendement meestal hand in hand gaan. Waar haalt Goudkorting het rendement om goud met een korting van 10% aan te bieden?

Goudkorting krijgt van de goudmijnen, die geld nodig hebben om uit te breiden, een gelimiteerde hoeveelheid goud om te verkopen aan haar klanten. De goudmijnen betalen daar een commissie over aan Goudkorting.

Klanten die goud kopen via Goudkorting financieren dus de productie van een goudmijn. Kun je meer vertellen over de goudmijnen waar jullie zaken mee doen?

goudkorting-goudmijn2We zijn in 2015 begonnen met Ruby Creek Resources. Toen we begonnen hadden zij drie mijnen, waarvan één in Tanzania en twee in Canada. Na de succesvolle verkopen van fysiek goud zijn zij uitgebreid naar zeven mijnen. Ruby Creek Resources gaat stoppen met de Forward Gold Sale, simpelweg omdat ze ons niet meer nodig hebben en zichzelf kunnen bedruipen. Dat betekent dat ze hun eigen goud tegen de hoofdprijs kunnen verkopen en niet met 10% korting. We wisten dit toen we eraan begonnen, dus dit is een logische keuze van Ruby Creek Resources.

Daarnaast is het wereldje klein gebleken, omdat daarna een aanvraag binnen is gekomen van Transeco Minerals & Mining. Deze mijnen zijn actief in Ghana en die hebben we dan ook bezocht. De exploitant heeft deze mijnen beoordeeld en “goedgekeurd”. Goudkorting heeft een exclusieve hoeveelheid fysiek goud uit deze mijn reeds toegewezen gekregen om deze te verkopen aan haar klanten.

Hoe kunnen klanten meer te weten komen over deze mijnen? Is er bijvoorbeeld een mogelijkheid om deze goudmijn te bezichtigen?

Als een klant een brochure aanvraag doet via onze website krijgen ze, na telefonische uitleg, een brochure toegestuurd waar alle informatie in staat betreffende de mijnen. Daarnaast bezoeken we regelmatig de goudmijnen zelf en nemen we ook klanten mee naar de mijnen, zie onze reisverslagen op de website. Ook kunnen klanten zelf de goudmijnen bezoeken.

Voor de uitlevering van goud werken jullie samen met Goudstandaard. Kun je daar wat meer over vertellen?

Goudstandaard is door de goudmijnen gekozen als exclusieve leverancier van het fysieke goud. Zij leveren aan de klanten in opdracht van de goudmijnen. Dat hoeft overigens niet hetzelfde goud te zijn als wat er uit de mijnen is gehaald. Het is namelijk goedkoper om het goud uit de mijnen op de lokale markt te verkopen en vervolgens in Nederland weer goud aan te kopen. Daarmee bespaar je op de kosten van transport en verzekering en kun je klanten LBMA gecertificeerd goud uitleveren. Goud is immers een universeel goed dat wereldwijd op basis van dezelfde prijs verhandeld wordt.

In 2016 hebben klanten van Goudkorting niet alleen geprofiteerd van een 10% korting op het goud, maar ook van een stijging van de goudprijs. Wat zijn je verwachtingen ten aanzien van de goudprijs voor dit jaar?

Daar kunnen wij geen antwoord op geven, omdat we het simpelweg niet weten. Wij zijn geen adviseurs of goud experts.

Hoe kunnen klanten meer te weten komen over Goudkorting?

Door hun gegevens achter te laten op onze website www.goudkorting.nl. Dan krijgen ze informatie toegestuurd. Ook kunnen ze ons bellen op +31(0)202615187 of mailen naar voorverkoop@goudkorting.nl Op onze website hebben we ook Trustpilot waar klanten ons kunnen beoordelen.