Handel op Dubai Gold Exchange bereikt recordvolume

Om de handel op de Dubai Gold and Commodities Exchange nog toegankelijker te maken voor Indiërs heeft men in juni al besloten om de beurs anderhalf uur eerder te openen. In plaats van 8:30 in de ochtend opent de beurs er nu al op 7:00 lokale tijd, waardoor men tijdens een werkdag in India langer kan handelen op de beurs van Dubai. Ook geeft het Indiase handelaren meer tijd om positie in te nemen voordat de markten in India zelf openen.

Volgens Gary Anderson, de CEO van de Dubai Gold and Commodities Exchange verklaarde tegenover Mineweb dat de uitbreiding van de productportfolio, gecombineerd met initiatieven om de liquiditeit te vergroten, heeft gezorgd voor een aanzienlijke groei van de beurs in Dubai. Deze stad wil het financiële centrum van het Midden-Oosten worden en investeert dus in het verbeteren van de toegankelijkheid en liquiditeit van haar Gold and Commodities Exchange.

In 2010 bereikte de goudhandel via Dubai een recordwaarde van $41 miljard, een toename van 18% ten opzichte van 2009. Door de groeiende handel in goudcontracten en contracten voor roepies werd er op 16 mei een nieuw recordvolume geregistreerd van 51.943 contracten. Op die dag werd er ook voor een recordbedrag verhandeld op de Dubai Gold and Commodities Exchange, de contracten vertegenwoordigden toen een gezamenlijke waarde van $1,98 miljard.

De handel in contracten voor goud en roepies floreert door de grote volatiliteit in de goudmarkt en de onzekerheid over toekomstige prijsbewegingen. Aan de hand van futurescontracten proberen marktpartijen hun prijsrisico af te dekken.

Dubai Gold and Commodities Exchange profiteert van toestroom van Indiase handelaren

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo