Nieuw verkooprecord Silver Eagles US Mint

De verkopen van de US Mint zijn de afgelopen jaren elk jaar toegenomen. In 2006 verkocht de US Mint nog zo'n 10 miljoen Silver Eagles, het jaar erop net geen tien miljoen, waaa de verkopen alsmaar stegen tot de 34 miljoen in 2010. En nu dus ook in 2011 en dit jaar zou met soortgelijke verkopen vorige jaar, dat is met even zulke lage verkopen als met de Kerstdagen van vorig jaar, dan zou de US Mint dit jaar rond de 40 miljoen Silver Eagles verkopen. En dat is toch interessant, want gezien de prijsontwikkeling van de afgelopen 5 jaar, nemen de verkopen toe terwijl de prijs stijgt.

Bron: US Mint

De discrepantie tussen de papieren termijnmarkt en de fysieke retailmarkt is en blijft een bijzonder fenomeen. Zeker wanneer de Amerikaanse toezichthouder CFTC, die toezicht houdt op termijnmarkten, de beslissing over het instellen van aangescherpte regels waaronder positielimieten, voor zich uit blijft schuiven. Gezien de recente correctie, wederom na margin-verhogingen en verkopen gedurende dunne momenten in de handel, is de timing van dit nieuwe verkooprecord typerend voor wat we zien op de zilvermarkt.

De stemming in de hedge fund wereld was niet al te best als we de “London Insider” van King World News moeten geloven (zie: KWN). Hedge funds managers die hij sprak moesten om hun verliezen te beperken hun best renderende beleggingen verkopen om hun verliezen te beperken en sloten hun long posities in goud en zilver. Want net voordat het kwartaalverslag opgesteld wordt moeten de cijfers nog even gepoetst worden. De vraag vanuit Azië is er alleen maar groter op geworden en zorgen, aldus de London Insider, voor een stevige bodem onder markt. Het mes van een prijscorrectie snijdt aan twee kanten. Immers, als prijzen dalen dan stijgt de vraag. De verkoopcijfers van de US Mint illustreren dit.

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo