Nieuwe LBMA goudprijs fixing vanaf 20 maart

De Londen Bullion Market Association (LBMA) heeft deze week de opvolger voor de meer dan honderd jaar oude Londen Gold Fixing aangekondigd. De opvolger wordt met ingang van 20 maart 2015 in gebruik genomen en belooft een meer transparante en inzichtelijke vaststelling van de dagelijkse goudprijs.

De ICE Benchmark Administration (IBA) zal de dagelijkse veiling van goud faciliteren die nodig is om tot een referentieprijs te komen. Dat zal twee keer per dag gebeuren, net zoals dat nu gebeurt met de Londen Gold Fixing. Ook de tijdstippen waarop de referentieprijs wordt vastgelegd veranderen niet, die blijven staan op 10:30 in de ochtend en 15:00 in de middag Londense tijd. De prijs zal gefixed worden in drie valuta: Amerikaanse dollars, Britse ponden en de euro.

Onder de oude Londen Gold Fixing bepaalden vijf banken de dagelijkse referentieprijs voor goud via een teleconferentie. De banken die bij dit proces betrokken waren krijgen tijdens de fixing al voorkennis over de ontwikkeling van de goudprijs. Daar konden banken voordeel uit halen door voor eigen rekening te handelen.

gold_coins-bar

Nieuwe LBMA goudprijs fixing vanaf 20 maart

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo