Oklahoma maakt goud belastingvrij

De Amerikaanse staat Oklahoma schrapt de belasting op aankoop van goud en zilver. Normaal gesproken moet er in deze staat een belasting van 8,5% betaald worden over aankopen, vergelijkbaar met de btw in Nederland. Daardoor was het minder aantrekkelijk om goud en zilver te kopen. Door een nieuw wetsvoorstel krijgen deze twee edelmetalen met ingang van 1 november een vrijstelling van deze belasting, waardoor een barrière om goud te kopen wordt opgeheven.

In de staat Utah kwam er al eerder een vrijstelling van belasting op goud en zilver en in twaalf andere staten worden soortgelijke plannen nog behandeld. De vrijstelling van belasting op goud is veelzeggend, omdat het metaal daarmee op gelijke voet wordt geplaatst met beleggingsobjecten als aandelen en obligaties.

Met het vervallen van de belasting op aanschaf van goud komt er een einde aan de dubbele belasting op goud. Anders dan in Nederland moet er in de VS een ‘capital gains tax’ afgedragen worden over winst bij verkoop. In de Eurozone is goud met de invoering van de euro geheel vrijgesteld van btw, vanuit de gedachte dat men zonder hoge transactiekosten in en uit goud kan stappen. Lees verder op Goudstandaard.

Oklahoma schrapt belasting op aanschaf van goud en zilver

Oklahoma schrapt belasting op aanschaf van goud en zilver

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀20 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo