Opnieuw veel goud gekocht door centrale banken

In april kocht Mexico 2,9 metrische ton goud bij, nadat het in maart al een zeer grote aankoop van 16,8 metrische ton had gedaan. Ook Kazachstan voegde voor de vierde maand op rij fysiek goud aan haar reserves toe, waarbij de laatste toevoeging van 2 metrische ton het totaal gekochte goud over 2012 op 16,1 metrische ton bracht. Ook Rusland en Oekraïne deden wat kleine aankopen, aldus de berichtgeving op Commodity Online.

Over 2011 was Mexico de grootste koper van fysiek goud, want in dat jaar voegde het land in totaal 100 metrische ton toe aan haar reserves. Rusland volgde op de voet met een totale goudaankoop van 95 metrische ton over het afgelopen jaar. De meest recente data van het IMF lieten zien dat ook door de Filipijnen veel goud wordt gekocht. In maart voegde het land maarliefst 32,1 metrische ton van het gele edelmetaal aan haar reserves toe. Dat was de grootste eenmalige goudaankoop sinds maart 2011, toen Mexico 78,5 metrische ton goud aan haar reserves toevoegde.

Volgens een analist van UBS zijn de kleine goudaankopen door de verschillende landen niet heel erg opmerkelijk, omdat het gaat om een voortzetting van een trend. Wél viel de grote aankoop van 32,1 metrische ton aan fysiek goud door de Filipijnen heel erg op, een actie die waarschijnlijk veel aandacht zal trekken van participanten in de wereldwijde goudmarkt.

Centrale banken zijn sinds 2010 netto kopers geworden van fysiek goud, ook dit jaar wordt er weer veel gekocht door diverse landen

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo