Reuters: ‘ICBC zegt in 2011 62,8 ton goud geleased te hebben’

Het is en blijft speculeren wat hierachter zit, maar onze eerste inschatting is dat China door goud te leasen de papieren termijnmarkt ondersteunt en dat doet zodat China in staat blijft om relatief goedkoop fysiek goud te kunnen kopen. Desalniettemin, zeer opmerkelijk.

Via Reuters een vertaling:

HONG KONG 6 maart | di 06 maart 2012 04:00 EST

(Reuters) – De Industrial and Commercial Bank of China Ltd (ICBC) – 's werelds hoogst gewaardeerde kredietverstrekker* – stelt in een persbericht dat haar geleasde goud 62,8 ton heeft bereikt in 2011.

De bank, die gestart is met het leasen van goud in januari vorig jaar, heeft meer dan 100 klanten, waaronder juweliers, industriële gebruikers, raffinaderijen en mijnbedrijven, die goud voor maximaal een jaar lenen. De bank rekent een vergoeding voor het “gehuurde” goud, dat wordt geretoueerd binnen een overeengekomen periode.

China werd 's werelds grootste goud-consument in het laatste kwartaal van vorig jaar, [waarmee China] voor het eerst India overtreft.

De [Chinese] goudproductie steeg in 2011 met 5,89 procent ten opzichte van een jaar eerder tot 360,95 ton, waardoor China 's werelds [grootste] goudproducent voor het vijfde opeenvolgende jaar is.

Spotprijzen voor goud zijn meer dan 8 procent dit jaar gestegen, de handel op $ 1,700.75 per ounce in 0748 GMT op dinsdag. (Bericht door Polly Yam; bewerking door Chris Lewis)

* de omschrijving van Reuters betreft “most valuable lender”, en vertaald levert dat “meest waardevolle kredietverstrekker” op, maar Reuters bedoeld dat ICBC de hoogste beurswaarde onder de banken heeft.

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo