Ron Paul: Legaliseer goud en zilver als betaalmiddel en maak ze belastingvrij

Volgens Ron Paul zorgt de centrale bank met haar ongedekte dollarsysteem en kunstmatig lage rente voor verstoringen in de markt, die uiteindelijk een vrije markteconomie in de weg staan. Het feit dat de dollar de status van 'legal tender' heeft en dat goud en zilver niet als betaalmiddel gebruikt mogen worden is voor Ron Paul een doo in het oog. Omdat de waarde van de dollar van dag tot dag fluctueert en omdat de rente kunstmatig wordt vastgezet op een bepaald niveau treden er verstoringen op in de markt, die het voor bedrijven moeilijk maken om te plannen voor de toekomst.  Door goud en zilver te erkennen als geld, en de belastingen op koersrendement af te schaffen, kunnen mensen zich beter beschermen tegen de geldontwaarding en kunnen ze ontsnappen aan het opgelegde dollarsysteem van de Federal Reserve.

Net als bij goederen moet ook geld onderworpen zijn aan de wetten van vraag en aanbod in de vrije markt. In het ideale geval wordt de rente in de markt bepaald, als een functie van de vraag naar en het aanbod van geld. Bij een krap aanbod van spaargeld komt een hoge rente tot stand, terwijl een groot aanbod van spaargeld juist een lagere rente oplevert. Deze rentestanden helpen bedrijven bepalen of bepaalde investeringen rendabel zijn, waardoor er minder geld wordt verspild in projecten die alleen levensvatbaar zijn door de kunstmatig lage rente van een centrale bank.

Ron Paul windt zich ook op over de oneerlijkheid van ons huidige financiële systeem. De grote banken die teveel risico hebben gelopen werden geholpen, terwijl andere markten met behulp van subsidies en noodleningen ondersteund werden. De huiseigenaren die hun inkomen verloren gedurende de crisis en die de hypotheek niet meer konden betalen zijn het slachtoffer geworden. Volgens Ron Paul had de huizenmarkt zich niet zo kunnen opblazen zonder de kunstmatig lage rente van de Federal Reserve.

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo