Ronnie Gene Wilson schuldig bevonden aan $90 mln piramidespel zilver

In juni schreven we al over deze zaak, die met een omvang van $90,1 miljoen nog relatief klein genoemd kan worden. Beleggers die hun geld wilden terugtrekken uit het 'fonds' van Atlantic Bullion & Coin kregen in feite hun eigen inleg of de inleg van nieuwe participanten uitgekeerd. In totaal deden er tenminste 945 mensen mee aan dit 'beleggingsfonds', dat een totale omvang kende van $90,1 miljoen. In de periode van 15 augustus 2011 tot en met 29 februari 2012 legden de gedupeerden tenminste $11,53 miljoen in, geld dat nooit is omgezet in fysieke zilverbaren of zilveren muntstukken.

Wilson heeft bevestigd dat hij zijn beleggingsfonds heeft aangeprezen aan beleggers in 25 verschillende staten, maar in februari verklaarde hij onder ede dat zijn bedrijf zilver had opgeslagen bij banken in onder andere New York en Zurich. Hij verklaarde destijds ook dat hij een acount had bij Delaware, waar 500.000 tot 600.000 troy ounce zilver gestald zou zijn. De 'Securities Division' van de staat South Carolina kon geen bewijzen vinden die de claims van Wilson moesten onderbouwen.

Afgelopen maandag heeft Wilson schuld bekend voor de inteetfraude. Ook maakte hij bekend dat hij wilde meewerken aan het afwikkelen van deze zaak. De zaak zal nog wel enige tijd in beslag nemen, want er is een archief van tien jaar aan bangegevens dat doorgenomen moet worden. Wilson zou een aantal zilverbaren, shotguns en een boederij van 80 hectare bezitten. Deze bezitingen zullen waarschijnlijk verkocht moeten worden om de gedupeerden te kunnen compenseren. Het piramidespel kon lang stand houden omdat beleggers dachten dat hun vermogen werd belegd in fysiek zilver, dat uiteraard geen cashflow oplevert. Zo lang men het geld niet terugtrekt komt de oprichter van het piramidespel niet in financiële problemen.

Geen zilver voor beleggers in piamidespel van Atlantic Bullion & Coin

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo