Royal Mint gaat opslagdienst voor fysiek goud aanbieden

In eerste instantie wil de Royal Mint de dienst alleen aanbieden aan de grotere klanten, zo verklaarde Shane Bissett van de Britse Royal Mint dinsdag in een telefonisch interview. Hij voegde daaraan toe dat de opslagdienst voor fysiek goud ergens in de toekomst ook uitgebreidt kan worden voor particulieren. Daarmee volgt de Royal Mint de Canadese tegenhanger, die al enige tijd goudopslag en zilveropslag aanbiedt aan klanten. De Canadian Mint is al een paar stappen verder, want die biedt de goudopslag aan in de vorm van op de beurs verhandelbare eigendomsbewijzen.

De Britse Royal Mint biedt met de aankondiging van een goudopslagdienst voor grote klanten ook een alteatief voor nieuwe beleggingsproducten van banken als Barclays en Deutsche Bank. Eerstgenoemde opende in september ook al een nieuwe goudopslagdienst voor klanten en Deutsche Bank volgt in maart 2013 met een soortgelijk product voor de Britse markt.

De Royal Mint verkocht in het eerste kwartaal dubbel zoveel gouden Brittannia beleggingsmunten als het jaar ervoor. Het tweede en derde kwartaal was wat rustiger. De Britse munt is van plan haar activiteiten op het gebied van beleggingsgoud en -zilver te intensiveren en besloot afgelopen week om haar Brittannia beleggingsmunten op te waarderen naar een zuiverheid van 24 karaats.

De Britse Royal Mint begint met goudopslagdienst voor vermogende klanten

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀20 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo