UBS verwacht deze maand stijging goudprijs naar $1.700

Dit verhoogde koersdoel van UBS komt een dag voordat goud en zilver in de verkoop worden gedaan. Op het moment van schrijven staat de goudprijs net onder de $1.600 per troy ounce en wisselt zilver op papier voor $27,30 per troy ounce van eigenaar. Volgens de in Zurich gevestigde bank is er een grotere kans op een nieuwe stimuleringsronde van de Federal Reserve, die de goudprijs verder omhoog kan brengen tot een niveau van $1.700 aan het eind van deze maand.

Volgens Edel Tully, strateeg op het gebied van edelmetalen bij UBS, is de verwachtte prijsstijging voor goud gebaseerd op een symposium van de Federal Reserve dat eind augustus gehouden zal worden in Jackson Hole. Hier zal mogelijk een hint gegeven worden naar een nieuwe stimuleringsronde van de Amerikaanse centrale bank. Tully verklaart tegenover Commodity Online dat beleggers en speculanten in de goudmarkt wachten op nieuwe signalen van de Federal Reserve. Uit de nieuwste data van de CFTC zou blijken dat er op dit moment weinig speculatief geld in de goudmarkt zit, een aanwijzing dat er ruimte is voor nieuwe aankopen. De strateeg verwijst ook naar technische analyse, die zou wijzen op een stijging van de goudprijs. Bij het doorbreken van een prijs van exact $1.631,60 zou er ruimte zijn voor een verdere stijging naar $1.700 per troy ounce.

In de nieuwe 3-maands verwachting van UBS voor de goudprijs wordt volgens Tully rekening gehouden met Amerikaanse verkiezingen, mogelijke bezuinigingen, belastingverhogingen en de historische seizoensbeweging van de goudprijs. De goudmarkt kijkt momenteel vooral naar de centrale bankiers van de wereld. Als eerste is er de tweedaagse FOMC bijeenkomst van de Amerikaanse centrale bank, waarvan vanavond de bevindingen bekend worden gemaakt. Morgen komen de beleidsmakers van de ECB bij elkaar en zal ook de Bank of England haar monetaire beleid bespreken.

UBS stelt verwachtingen voor de ontwikkeling van de goudprijs naar boven bij

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo