Video: Mike Maloney over devaluatie

In de volgende video praat Mike Maloney over het steeds terugkerend fenomeen van devaluatie. Aan de hand van verschillende historische voorbeelden laat hij zien hoeveel waarde papiergeld door de tijd heen verloren heeft ten opzichte van fysiek goud. Mike Maloney noemt het voorbeeld van de Russische roebel, die in een tijdsbestek van 130 jaar zes keer gedevalueerd werd tegenover goud. Ook de Amerikaanse dollar werd in de vorige eeuw een keer gedevalueerd ten opzichte van goud, van $20,67 naar $35 per troy ounce. Dit zijn slechts twee voorbeelden uit de geschiedenis, want wie zich er meer in verdiept zal tot de conclusie komen dat devaluaties van papiergeld eerder regel dan uitzondering zijn.

Foto van Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

5 gedachten over “Video: Mike Maloney over devaluatie

    • Goede opmerking. Balanse centrale banken blijven toenemen, maar goud stijgt niet meer. Wat is er aan de hand? Misschien is er toch geen relatie tussen de twee?

      Oh wacht, er is een uitzondering! De ECB waardeert als enige centrale bank de goudvoorraad van het Eurosysteem naar de marktwaarde. Dat betekent dat de balans mee beweegt met de goudprijs.

      Beantwoorden
    • Interessant. Ik heb de video al rechtsbovenin gezet. Vanavond ga ik hem even kijken en als het de moeite waard is morgen op de frontpage 🙂

      Beantwoorden
      • Er wordt niet veel nieuws verteld.
        Echter de selectie van de sprekers is goed gevonden.
        Zij zijn representatief voor de vier grote stromingen van meningen die er vandaag bestaan tegenover goud.
        Zij zitten ook op die manier gerangschikt. Van links pro-fiat/anti-goud tot rechts anti-fiat/pro-goud, met nog 2 gradaties tussenin. Iedere groep heeft wel enkele goede argumenten maar ook slechte. De waarheid zit ergens tussenin.
        Een probleem van rechts is dat zij nog steeds redeneren vanuit een goudstandaard en dan schep je een te verkeerd beeld van de realiteit.

        Beantwoorden

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *