Vietnam wil goudrekeningen bij banken aan banden leggen

De regering van Vietnam probeert de bevolking al langer te ontmoedigen om goud te kopen. Zo schreven we in april op Marketupdate al over de Vietnamese 'War on Gold' en gaven we dit artikel in augustus een vervolg. De Vietnamese centrale bank wil nu nog een stap verder gaan, door goud op dezelfde manier te behandelen als vreemde valuta. De centrale bank wil nu een einde maken aan de opslag van goud in Vietnam, omdat dat een riskante bedrijfsactiviteit zou zijn voor banken.

De SBV stuurde eerder een brief uit naar alle Vietnamese banken om te stoppen met het faciliteren van de opslag van goud en het edelmetaal met ingang van 25 november terug te geven aan de eigenaren. Die datum is later verschoven naar 30 juni 2013. De Vietnamese banken geven een hoge rente op goudrekeningen, waardoor vermogende Vietnamezen veel buitenlandse reserves omzetten in goud dat wordt geïmporteerd en in de kluis bij de bank wordt opgeslagen.

De centrale bank van Vietnam wil een einde maken aan de goudrekeningen bij banken, maar biedt klanten van banken nog wel de gelegenheid om goud op te slaan in een bankkluis. Het verschil is dat de eigenaar van het goud daarover kosten moet betalen, in plaats van dat het rente oplevert. Dat maakt het voor mensen minder interessant om goud te bezitten en bij de bank in bewaring te geven.

Goudbaren in Vietnam (Bron: Bullionstreet)

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀20 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo