Vraag naar goud in China steeg in eerste kwartaal

De vraag naar goud in China was in het eerste kwartaal van dit jaar groter dan in dezelfde periode van vorig jaar, zo blijkt uit de laatste cijfers van de China Gold Association. Hoewel beleggers minder goudbaren kochten steeg de vraag naar gouden sieraden aanzienlijk. De verkoop van goudbaren zakte ten opzichte van het eerste kwartaal van vorig jaar met 44% naar 67,95 ton, terwijl de vraag naar gouden juwelen juist 30% hoger uitviel op 232,53 ton.

Volgens de China Gold Association had de Chinese goudmarkt in het eerste kwartaal van dit jaar een totale omvang van 322,99 ton, een bescheiden stijging van 0,8% ten opzichte van dezelfde periode van vorig jaar. Ondertussen wisten de Chinese goudmijnen 96,5 ton goud uit de grond te halen, een stijging van 7,3% ten opzichte van de eerste drie maanden van vorig jaar.

De cijfers van de China Gold Association zijn in overeenstemming met de verwachtingen van de World Gold Council. In een speciaal rapport over de Chinese goudmarkt schreven zij ook al over de toenemende vraag naar (met name 24 karaats) gouden sieraden in China. In tegenstelling tot het Westen wordt er in het Oosten overwegend goud verkocht in de vorm van sieraden. Volgens de World Gold Council zal de Chinese markt de komende jaren blijven groeien. Vorig jaar zorgde de daling van de goudprijs voor een sterke opleving van de Aziatische goudmarkt, een markt die tot een paar jaar geleden nog sterk gereguleerd werd.

Bron: Wall Street Journal

Chinese goudmarkt groeide in het eerste kwartaal van 2014 marginaal

Chinese goudmarkt groeide in het eerste kwartaal van 2014 marginaal

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo