Waarom gaat al dat goud naar China?

Een dalende goudprijs en stijgende goudmetaal flow naar China!? Daar kan geen enkele toeschouwer van de goudmarkt onverschillig bij blijven. Daar moeten conclusies uit getrokken worden. Niet in het minst omdat de regio China-Japan-Z.Korea militair aan het opwarmen is en de Amerikaanse hegemonie daar natuurlijk bij betrokken is. De twee grootste uitdagingen voor het dollarsysteem & regime zijn de euro en yuan. De derde uitdaging is de dollar z’n controle over de wereld oliemarkt. Deze drie $-uitdagers hebben alle drie een sterker wordende goudbinding! Euro en yuan zijn ook afhankelijk van de manier waarop olie geprijsd wordt. Logisch, dat de anti-goud dollar fractie(s) deze binding(en) aan goud zwak wil houden. Dat is dan ook het voornaamste doel van de manipulatieve elektronische dollar goudprijs.

Chinese bruto import van goud in 2012 en 2013

Chinese bruto import van goud in 2012 en 2013

De manipulaties van de goudprijs beletten evenwel niet dat goudreserve op de ECB balans blijft staan en dat de yuan en de landen met dollaroverschotten uit olie hun verdiensten in goudmetaal blijven consolideren. De dollar is nu de valuta- en goudoorlog aan het verliezen, omdat de voornaamste producenten van dollaroverschotten (de exporterende landen in het Midden-Oosten en Azië) steeds meer hun dollarreserves vervangen door goudmetaal. Hoe meer tekorten het dollarsysteem produceert, des te sterker de goudmetaal affiniteit en rijkdom-reserve afstraling van het goud zal toenemen, ongeacht de manipulatieve goudprijs daling(en).

Dollar regime staat onder druk

Het dollarregime staat voor de onmogelijke taak om de dollar als wereldreservemunt hoog te houden. Die taak is onmogelijk geworden als gevolg van de voortdurende opeenstapeling van tekorten! Dat doen ze dan met steeds toenemende manipulatieve vervalsingen in de door dollars gedomineerde financiële industrie, door oorlog te stoken en door het geopolitiek ondermijnen/controleren van de $-uitdagers op alle vlakken (modern kolonialisme).

Het Westerse banksysteem is in een diepe coma verzeild geraakt door de astronomische schuld opstapelingen over de voorbije decennia.

Banksysteem verkeert in coma toestand

Banksysteem verkeert in coma toestand

Devaluatie

Alle pro goud fracties weten met stelligste zekerheid dat het complexe schulddrama uiteindelijk eindigt met massieve munt devaluaties. Daarom zal de positieve goudreflex ook aansterken, ongeacht de aanhoudende manipulatieve goudprijzing. De dollar is de enigste wereldmunt die de goudreserve niet als onderpand van de centrale bank erkent. Alle landen met dollaroverschotten daarentegen versterken gestaag hun goud-binding om hun overschotten te beschermen tegen de finale devaluatie. Daarom komt bijvoorbeeld Japan – met z’n torenhoge staatsschuld (220% van GDP) – niet in aanmerking om ook maar enige goudreserve binnen te halen. Daarom zal Japan waarschijnlijk ook crescendo ingezet worden door de US$ beschermheer om China militair te bedreigen.

In onderstaande grafiek zien we hoe gratis de *schulddollar* reeds is!!!

Lange rente in de VS extreem laag

Lange rente in de VS extreem laag

Verbijsterend toch…

China gaat voor goud

Het verzamelen van goud door China is het anticiperen op de aanhoudend stijgende dollar en euro valsmunterij! Straks krijgt ESM ook banklicentie. Misschien kunnen we daarmee het plaatje voor 2014 wat inkleuren. ESM voert €-bonds in en daarmee stoppen de euro-dollar swaps met de FED die dan in maart 2014 wat kan gaan ’taperen’. Op deze manier werkt de financiële inflatie dan nog niet door op de monetaire & economische inflatie, waardoor de euro en de dollar nog niet devalueren. De moneymasters zullen hun insider voorkennis weer gebruiken om daarop te anticiperen. Misschien een 6%+ beursdaling (dipje) met verdere goudprijs daling…??? Allemaal nog steeds in de hoop dat het banksysteem hiermee uit z’n coma geraakt en de economie zichzelf wat gaat optrekken met het hernieuwd aangaan van kredieten. Voor wat dit plaatje ook maar waard mag zijn….

Door: 24 karaat

Disclaimer: De artikelen van gastschrijver 24 karaat zijn op persoonlijke titel geschreven en hoeven daarom niet altijd de visie van Marketupdate te vertegenwoordigen. Marketupdate geeft geen beleggingsadvies en de artikelen van 24 karaat moeten ook niet als zodanig worden aangemerkt. Marketupdate heeft geen geld ontvangen of betaald voor de bijdragen van 24 karaat.

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

2 gedachten over “Waarom gaat al dat goud naar China?

  • Wat de 2de grafiek (Banksysteem verkeert in coma toestand) hier PERFECT aantoont is dat sinds de Fed een overschot(=excess) aan reserves is beginnen te creëren, de banken MINDER van elkaar moeten lenen. (required reserves)
    Dit is trouwens ook het enige wat een bank met zijn reserves kan doen : aan ELKAAR uitlenen.

    Beantwoorden
  • “On the US side, the market is set to face a lessening in support from monetary policy,” they added. “Our economists expect the Fed to begin reducing its rate of Treasury purchases in March 2014, while 10-year yields are forecast to rise to 3.5 % by end-2014. This forecast backup in US yields is expected to exceed those of the euro area, UK and Japan. We do not anticipate that this turn in the policy cycle will signal a major “top” for the market, but it will introduce more uncertainty and shift the focus to earnings growth as the route to higher stock prices.”

    Read more: http://www.businessinsider.com/barclays-2014-sp-500-outlook-2013-12#ixzz2n0BB5CaC

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀20 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo