Zilverprijs zakt even onder $30 na dumping 9000 termijncontracten

Via Silverdoctors.com komen we te weten dat er in tien minuten tijd (van 12:20 tot 12:30 NYT) in totaal 9.000 contracten werden aangeboden op de termijnmarkt. Elk contract heeft betrekking op een toekomstige levering van vijfduizend troy ounce zilver, wat zich laat vertalen naar in totaal 45 miljoen ounce aan beloftes. We spreken van beloftes, omdat het zeer onwaarschijnlijk is dat de aanbieder van dit zilver het metaal ooit gaat leveren. In de 'registered inventory' van de COMEX ligt namelijk minder dan 30 miljoen ounce fysiek zilver. Vergeleken met de totale hoeveelheid fysiek zilver die jaarlijks op de markt komt vertegenwoordigen deze 45 miljoen ounces een halve maand aan wereldwijde zilverproductie (iets meer dan 15 dagen, uitgaande van het totale zilveraanbod in 2011 inclusief recycling).

Het is niet logisch dat een partij zoveel (beloftes op) zilver in slechts tien minuten tijd op de markt dumpt. Door kopers geen tijd te geven om het aanbod te verteren zakt de prijs en is de opbrengst voor de verkopende partij uiteindelijk lager. De partij die deze 9.000 contracten in tien minuten tijd op de markt aanbood vond het kennelijk niet belangrijk om een zo goed mogelijke prijs te krijgen, integendeel. De daling, die eerder op de dag werd ingezet, is op moment van schrijven trouwens alweer grotendeels ongedaan gemaakt.

Beleggers in zilver worden behoorlijk op de proef gesteld, want sinds de grote koersval van begin mei 2011 is de zilverprijs nauwelijks van zijn plek gekomen. De $40 werd enkele keren gepasseerd, maar lijkt nu alweer erg ver weg. Beleggers die nog steeds overtuigd zijn dat zilver verder gaat stijgen krijgen een mooi instapmoment in de schoot geworpen. Een jaar geleden stond de zilverprijs nog rond de $45 en was het enthousiasme onder de 'silverbugs' nog erg groot (inclusief mijzelf).

Zilverprijs zakt voor het eerst sinds december vorig jaar weer onder de $30

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀20 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo