Copper Stockpiles Dropping 50% in China May Spur Imports

De ontwikkelingen op de kopermarkt blijven de gemoederen bezig houden. China, dat goed is voor 40% van de wereldwijde vraag naar koper, ziet de voorraden afnemen. Verwacht wordt dat China de komende maanden meer koper moeten importeren om aan de vraag te kunnen voldoen. Goldman Sachs verwacht daarom ook dat in de komende 12 maanden de prijs – nu rond de $10.000 per ton – zal stijgen naar $11.000.

http://noir.bloomberg.com/apps/news?pid=newsarchive&sid=aWUBKWG6Arhc

Maar niet alles is altijd wat het lijkt. Naast de instroom van geld in koper ETFs, is er misschien nog een andere reden waarom de vraag vanuit China toeneemt en waarom de koperprijs op ongekend hoge niveau's staat. Michael Pettis stelt dat Chinese bedrijven moeilijker aan financiering kunnen komen, en daarom het koper in het buitenland kopen en daar ook financieren. Vervolgens gebruiken zij het fysieke koper in China als onderpand om geld te kunnen lenen. Zo omzeilen Chinese bedrijven die krap bij kas zitten de strengere kredietvoorwaarden in China. Erg vindingrijk, maar als de koperprijs naar meer reële niveau's daalt dan kan het wel eens de nodige problemen opleveren.

http://www.moneyweek.com/investments/commodities/industrial-metals/the-copper-bubble-looks-set-to-burst-how-to-profit-12411

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo