In de Amerikaanse media wordt veelvuldig gesproken over de dreiging van Iran, en dan met name die van het nuclaire programma. Het land zou al in een vergevorderd stadium zijn met het opwekken van keenergie, waarmee ook de stap naar het bouwen van een kebom niet ver meer verwijderd is. En Iran als nucleaire grootmacht is iets waar onder andere Rick Santorum en Mitt Romney, de twee Republikeinse presidentskandidaten die de meeste kans hebben om het later dit jaar op te nemen tegen Obama, blijkbaar niet mee kunnen leven. Gedurende de presidentscampagne vergeleek Santorum de Iraanse president Ahmadinejad met Hitler en Mussolini, historische figuren die ''de wereld wilden oveemen''. Mitt Romney drukt zich iets milder uit, maar kiest wel dezelfde kant. Hij maakte kenbaar ''niet te kunnen leven met een Iran dat beschikt over nucleaire wapens''. Een dergelijke uitspraak vraagt om actie als Iran daadwerkelijk dat stadium bereikt.
Obama neemt, vanuit zijn positie als president van de Verenigde Staten, wat meer afstand in de discussie. Hij zegt dat een ''diplomatieke oplossing'' voorop staat en dat het geen makkelijk besluit is om ''de mannen en vrouwen in het leger bloot te stellen aan een nieuwe oorlog''. Het standpunt van Ron Paul is hopelijk ook bekend: hij is bang voor een overreactie van Amerika in deze kwestie, ingegeven door opgeblazen en gekleurde berichtgeving over de ambities en mogelijkheden die Iran heeft. Volgens Ron Paul heeft Iran niet eens genoeg raffinagecapaciteit om voldoende brandstof te maken voor binnenlandse consumptie en dat Iran er geen enkel belang bij heeft om een oorlog te starten. Daar komt nog bij dat Amerika genoeg problemen in eigen land heeft, waardoor er helemaal geen geld en tijd is om te besteden aan nog een oorlog zonder einde.
Ook de Amerikaanse media heeft al het nodige geschreven over de kwestie Iran, maar daarvoor brengen we graag Gerald Celente naar voren. Op humoristische manier, maar met een uiterst serieuze ondertoon, geeft hij zijn visie weer op de gesuggereerde Iraanse dreiging. Het 'Trends in the News' filmpje is opgenomen op 15 februari, maar verscheen pas gisteren op Youtube. Zeker het kijken waard!