Video

De video pagina van MarketUpdate. Hier vindt u korte filmpjes maar ook documentaires.

Interview: Megyn Kelly in gesprek met Poetin

Megyn Kelly van de Amerikaanse zender NBC sprak onlangs voor een tweede keer uitgebreid met de Vladimir Poetin. In dit gesprek voelt ze de Russische president aan de tand over de vermeende inmenging van Rusland in de Amerikaanse presidentsverkiezingen, over de banden tussen hem en Trump, de verhalen Lees verder..

Video: Willem Middelkoop over beleggen in zilver

Willem Middelkoop hield eind vorig jaar bij RTL-Z opnieuw een pleidooi voor beleggen in zilver. Volgens hem is het nog steeds erg interessant om zilver te kopen, omdat de wereldwijde vraag naar het edelmetaal al jaren groter is dan de productie van zilvermijnen en omdat de bovengrondse Lees verder..

Video: Nick Barisheff over de risicoweging van goud

In 2012 publiceerde de Federal Deposit Insurance Corporation, het Amerikaanse depositogarantiestelsel, een nieuw voorstel om fysiek goud net als staatsobligaties als risicovrij bezit op de bankbalans te plaatsen. Ook in dit document van de Bank for International Settlements lezen we dat banken het edelmetaal tegen 0% risicoweging Lees verder..

Video: Jim Rickards over goud

Jim Rickards gaf eind november tijdens de Silver & Gold Summit in San Francisco een interessante lezing over goud en de rol van goud in het financiële systeem. In een presentatie van iets meer dan een half uur bespreekt Jim Rickards verschillende argumenten die gebruikt worden om Lees verder..

Beleggers kiezen Bitcoin boven goud?

Stel je voor dat iemand je $10.000 geeft, op voorwaarde dat je er tien jaar lang niets mee mag doen. Zou je dan kiezen voor contant geld, staatsobligaties, goud of bitcoin? Precies die vraag legde het voormalige Amerikaanse congreslid Ron Paul voor aan zijn ruim 650.000 volgers Lees verder..

Hoogleraar Eijffinger: “Opkoopprogramma ECB mislukt”

Het opkoopprogramma van de ECB heeft niet gezorgd voor hogere economische groei in de Eurozone of voor een hogere inflatie, maar wel voor een stijging van de koersen van obligaties en aandelen. Daarmee heeft het stimuleringsprogramma van de centrale bank per saldo weinig opgeleverd voor de reële Lees verder..

Video: Hoe werkt het TARGET2 betalingssysteem?

In deze aflevering van Café Weltschmerz praten Paul Buitink en Thomas Bollen over de rol van het TARGET2 systeem binnen de Eurozone. Dit interbancaire betalingssysteem is ontworpen om de geldstromen binnen de muntunie te optimaliseren, omdat het banken in de hele Eurozone in staat stelt real-time time geld naar Lees verder..

Video: ECB organiseert paneldiscussie centrale banken

De ECB organiseert vandaag en morgen een bijeenkomst waar de vier belangrijkste centrale banken in de wereld aan deelnemen. Janet Yellen (Federal Reserve), Mario Draghi (ECB), Haruhiko Kuroda (Bank of Japan) en Mark Carney (Bank of England) nemen deel aan een paneldiscussie, waarin ze praten over de Lees verder..

Poetin over Catalonië en dubbele standaarden van het Westen

Volgens de Russische president Poetin hanteert het Westen dubbele standaarden ten aanzien van Catalonië. Veel Europese landen spraken zich uit tegen de onafhankelijkheid van de Spaanse regio, terwijl ze in het verleden wel onvoorwaardelijke steun aan hun Amerikaanse bondgenoot gaven voor de afscheiding van Kosovo. En toen de bevolking Lees verder..