Louk-jongenLouk Jongen (1953) kocht zijn eerste aandeel op 13-jarige leeftijd en is sindsdien gefascineerd door het beleggen en wat daar bij komt kijken. Na zijn studie bedrijfskunde TU-Eindhoven vertrok hij onmiddellijk naar de VS om daarna via België Total Investment Services (TIS) op te richten, dat in 1986 in Nederland werd gevestigd.

Als ondernemer en aanhanger van de vrije markt theorieën, beschouwt hij kritisch de effecten van overheidsingrijpen op de economie. Zijn vermogensbeheer richt zich vooral op speciale situaties, waarbij eigen deelneming in geld en managementtijd regelmatig gecombineerd worden. Voorbeelden zijn AND, Unilever preferente aandelen en nu grondstoffen.

www.invest.nl


Brexit en nu een u-exit?

Het Britse pond zakte door de Brexit van het hoogste niveau in zes maanden naar het laagste niveau tegenover de dollar sinds 1985. Wat een wake-up call voor de EU! En goud deed precies waar het voor bedoeld is: goud steeg bij de Brexit uitkomst en de toegenomen onzekerheid (aandelen daalden, maar daar zaten we ook al wat […]
Lees meer »