balans werk en privé

Hoe creëer je rust tussen werk en privé

Soms heb je van die dagen waarbij je te weinig tijd hebt om alles af te krijgen en besluit door te werken. In sommige gevallen kan dit je extra geld opleveren, maar er zijn ook genoeg momenten waar het je alleen maar tijd kost. De scheiding tussen werk en privé is iets wat de laatste jaren steeds meer aan het vervagen is. Het is daarom extra belangrijk voor jezelf om duidelijke grenzen op te stellen tussen werk en privé. Er zijn genoeg manieren om ervoor te zorgen dat deze balans er is en ook blijft bestaan. Wij hebben enkele tips voor jou om ervoor te zorgen dat er rust en balans gecreëerd wordt tussen werk en privé.

Stel duidelijke grenzen

Ons werk leven wordt steeds meer geïntegreerd in ons privé leven, maar dat werkt ons vaak alleen maar tegen. Zo ben je sneller geneigd om ’s avonds nog een keer in te loggen of toch nog de werktelefoon te checken. De meeste banen beginnen om half 9 en eindigen om 5. Het is dan ook belangrijk dat je voor jezelf de grens stelt om na 5 uur te stoppen en te genieten van je rust. Zo kan jij ervoor kiezen om een hapje te gaan eten, naar de sportschool te gaan of na je werkdag te mediteren.

Maak een planning en houd je eraan

Voor veel mensen kan het een goed idee zijn om een planning te maken. Hierin kan je onderscheid maken tussen de belangrijke dingen en niet belangrijke dingen. Als jij ervoor kiest om een planning te maken is het wel belangrijk dat je deze ook realistisch maakt, want anders ga je de planning aan de kant schuiven. Voor een planning heeft dit niet veel nut als je besluit het niet te gaan volgen. Zo kan jij de tijd investeren in jezelf die echt nodig is, want iedereen heeft het nodig en verdient het ook.

Zoek naar flexibiliteit op het werk

Sinds de corona zijn er steeds meer mogelijkheden met betrekking tot flexibiliteit. Zo is de optie van thuis werken het leven in geroepen die steeds vaker gebruikt werd. Door middel van dit toe te voegen in jouw werkschema kan je minder tijd besteden aan woon-werkverkeer en heb je meer tijd over om bij je gezin of familie te zijn.

Maak tijd voor ontspanning

Zorg ervoor dat je genoeg tijd vrijmaakt voor ontspanning en plezierige activiteiten buiten het werk om. Onthoud dat het niet allemaal om werken draait, maar ook om je eigen ontwikkeling. Zo kan jij je tijd besteden aan dingen waar je waarde aan hecht of plezier in hebt. Denk hierbij aan een film avond, een avond uiteten, sporten of zelfs lezen. Het is belangrijk om activiteiten uit te kiezen wat jij ook echt wilt doen zoals ontdekken waar je friends kan kijken, want dan kan je dit een gehele avond gaan kijken.

Het vinden van balans tussen werk en privé is iets wat de laatste jaren natuurlijk veel lastiger is geworden, maar het is niet onmogelijk. Er zijn genoeg manieren om dit te doen. Wij hebben er een aantal gegeven die goed kunnen werken, maar je moet ook goed naar je eigen lichaam blijven luisteren. Je lichaam laat goed weten wat er nodig is, maar je moet er wel naar blijven luisteren.

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *