Interview: Julian Assange in gesprek met John Pilger

Uit de e-mails die Wikileaks heeft vrijgegeven zijn talloze voorbeelden te vinden waarbij Hillary Clinton in ruil voor geld gunsten verleend heeft aan landen, bedrijven en individuen. Dat zegt Julian Assange in een exclusief interview met John Pilger dat vandaag werd vrijgegeven door Russia Today.

In het interview praat de klokkenluider ook over het buitenlandse beleid van Clinton, over de miljardendonaties uit het Midden-Oosten en de belangen die op de achtergrond meespelen in de verkiezingen.

Over Russische hackers

De klokkenluider van Wikileaks weerlegt de claim dat Rusland verantwoordelijk zou zijn voor de publicatie van de vertrouwelijke e-mails van Clinton. De tactieken die het campagneteam van Clinton tactieken gebruikt doen volgens hem nog het meest doen denken aan de hysterie uit de tijd van president McCarthy in de jaren ’50.

Volgens Hillary Clinton zijn er 17 verschillende Amerikaanse inlichtingendiensten zijn die bewijzen hebben gevonden dat Rusland verantwoordelijk is voor de publicatie van alle vertrouwelijke e-mails, maar die claim wordt door Assange in twijfel getrokken. In het interview zegt hij dat Rusland niets met de publicatie van de e-mails te maken heeft.

Over miljardendonaties

In het interview worden ook de miljardendonaties uit landen als Saoedi-Arabië en Qatar besproken, landen die volgens Wikileaks eveneens steun verleenden aan terreurbeweging ISIS. In ruil voor geld zorgde Clinton ervoor dat Marokko en Saoedi-Arabië makkelijker aan wapens konden komen. Zo verdubbelde in tien jaar tijd de wapenexport van de VS richting Saoedi-Arabië.

Over het netwerk van Clinton

Volgens Assange vertegenwoordigt Hillary Clinton een heel netwerk van mensen, van de grote banken op Wall Street tot verschillende regeringsleiders, inlichtingendiensten en de invloedrijke Saoedi’s. Het is dit netwerk dat in feite de macht heeft in de Verenigde Staten, wat je het ‘establishment’ zou kunnen noemen.

Dat was in de regering van Obama overigens niet veel anders, want uit de e-mails van Podesta is gebleken dat Citigroup een zeer grote rol speelde in de samenstelling van de regering. Volgens Assange was dit niet bepaald een verrassing, omdat van tevoren al bekend was dat de campagne van Obama grotendeels gefinancierd werd door bankiers.

Hillary Clinton daarentegen is juist meer gefinancierd door de olie-industrie. Daarom kun je haar buitenlandse beleid volgens Assange ook niet los zien van de banden met Saoedi-Arabië.

Over Libië

Uit de e-mails is gebleken dat niet president Obama, maar juist Hillary Clinton in haar rol als staatssecretaris het initiatief heeft genomen voor de oorlog in Libië. Meer dan 1.700 van de 30.000 e-mails die Wikileaks gepubliceerd heeft gaan over Libië, waarmee het belang van dit dossier volgens Assange meteen duidelijk wordt.

Hillary Clinton wilde het regime van Gaddafi omver werpen en dat gebruiken voor haar presidentscampagne in 2016. Als gevolg van deze missie vielen er naar schatting 40.000 doden en ontstond er een vluchtelingenstroom richting Europa. Libië fungeerde volgens Assange als een kurk op de fles, omdat het land via de Middellandse Zee de doorgang verschafte naar Europa. Gaddafi waarschuwde destijds zelfs voor de vluchtelingenstroom die zou ontstaan.

Over Donald Trump

Volgens Assange wil het establishment niet dat Trump wint. Hij heeft namelijk geen banden met de bankiers, de inlichtingendiensten, de wapenindustrie, buitenlandse financiers of zelfs met de media en de journalisten. Hij spreekt door zijn woorden en daden het meest aan bij de gemiddelde blanke Amerikaan en bij het lager opgeleide deel van de bevolking.



Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo