Keiharde aanklacht tegen Ernst & Young

Marcel Pheiffer, hoogleraar Accountancy aan de Universiteit Nyenrode en hoogleraar Forensische Accountancy aan de Universiteit Leiden, schreef al vaker over de kwalijke rol van accountants in het tot stand brengen van deze crisis. Marcel Pheiffer wijdde deze week voor RTL-Z een column aan de spijkerharde aanklacht tegen accountant Est & Young die de megafraude door Lehman Brothers willens en wetens mogelijk maakte.
Marcel verwijst in zijn column overigens naar het rapport van forensisch onderzoeker Valkulas die de boekhouding van Lehman heeft onderzocht. Valkulas hekelde Est & Young voor hun excuus. Est & Young verklaarde: “wij zijn niet corrupt, we zijn gewoon ongelooflijk dom”. Daar neemt de openbaar aanklager overduidelijk geen genoegen mee en eist een hele hoge schadevergoeding. 
Lees ook het stuk dat Matt Taibi voor Rolling Stone Magazine schreef. Ook Matt Taibi laat geen spaan heel van Est & Young. Met name hun accountant voor Lehman Brothers, Hillary Hansen, krijgt er flink van langs. Zij zei geen idee te hebben wat een “repo 105”. Wij ook niet, maar hebben er dan ook niet voor gestudeerd..