Nieuwe columnist: Patrick Koopman

De redactie van MarketUpdate verwelkomt Patrick Koopman als nieuwe vaste columnist. Patrick is een professionele trader die werkt vanuit het principe van doordachte eenvoud. De redactie van MarketUpdate hoopt met Patrick de financiële markten vanuit een nieuwe invalshoek te belichten.

De huidige berichtgeving is gericht op macro-economische ontwikkelingen, de instabiliteit van het monetaire systeem en de rol van goud in de meest brede zin. Toch vinden er wekelijks interessante koersbewegingen plaats op de (wereldwijde) beurzen die de nodige aandacht verdienen. De redactie van MarketUpdate wil dat dit onderdeel van de financiële markten met de expertise van Patrick nu meer aandacht geven.

Patrick zal wekelijks op vrijdag een videocolumn publiceren waarin hij zijn licht laat schijnen op interessante koersontwikkelingen die de afgelopen week hebben plaatsgevonden. Er is echter maar één iemand die precies kan vertellen wat Patrick zijn visie is. Daarom geven wij hem nu het woord.

MU: Waarom zijn futures volgens jou interessant, en voor welke groep beleggers zijn ze interessant?

Futures zijn een heel goed instrument om korte termijn koersbewegingen mee te handelen. Zelf gebruik ik futures louter voor daghandel.

MU: Vaak worden futures getypeerd als een zeer risicovolle belegging. Wat kun je daar over zeggen?

Een future is een zogenaamd hefboom product en dat kan bij beperkte koersbeweging al resulteren in grote fluctuaties in een positie, dat kan dus risico’s opleveren als je niet kort op de bal speelt. Daarom vind ik per definitie hefboomproducten niet geschikt om mee te beleggen, louter om mee te handelen. Ik beschouw beleggen en handelen nadrukkelijk als verschillende takken van sport.


MU: Bieden futures toegevoegde waarde voor een gespreide beleggingsportefeuille? Zo ja, in welk opzicht?

Futures kunnen zeer veel toegevoegde waarde hebben  om een kapitaal zo efficiënt mogelijk te laten renderen. Veel beleggers wenden een deel van hun werkkapitaal aan voor handel met futures, bijvoorbeeld in een verhouding 75% beleggingen en 25% futurehandel. Vaak zie je dan dat het deel van 25% per saldo meer rendement oplevert dan het deel van 75%.


MU: Hoe omschrijft je jouw handelsstrategie?

Ik noem mijn manier van handelen een Trend & Momentumstrategie. Dat wil zeggen dat ik in de richting van de trend het momentum (de acceleratie van de koers) kies om mijn trades te doen.

Die momenten bepaal ik puur op basis van technische analyses.

MU: Welk type beleggingen komen terug in jouw strategie? Aandelen, obligaties, valuta, grondstoffen?

Mijn manier van analyseren is geschikt voor alle type effecten en derivaten. Zelf pas ik het enkel toe op futures voor daghandel en aandelen voor swingtrades.


MU: Wat is volgens jou de toegevoegde waarde van jouw handelsstrategie voor het publiek van Marketupdate?

Het geeft de mogelijkheid om vandaag geld te verdienen met beurshandel. Investeren en beleggen is doorgaans gericht op vermogenstoename op de langere termijn en niet op een constante cashflow.

MU: Patrick, jij bent sinds jaren futurehandelaar. Zoals je weet zien wij derivaten als één van de symptomen van de constructiefouten en misstanden in het  financiële systeem. Hoe kijk jij hier tegenaan?

Ik zal daar een zeer politiek incorrect antwoord op geven:

Daar hou mij in het geheel niet mee bezig. Futures – maar ook aandelen – zijn voor mij een instrument om mee te handelen. Het directe doel daarvan is rendement maken.

Hieronder de eerste videocolumn.

In de video ziet u een technische analyse van de AEX-index. Het is mijn bedoeling u hiermee een inzicht te geven in mijn manier van analyseren van een grafiek. De analyse geeft mijn visie weer op mogelijke toekomstige scenario’s is in relatie tot koerspatronen uit de afgelopen dagen en weken.

De video geeft u geen handelssignalen of adviezen om posities in te nemen of af te sluiten. Mijn handelssignalen komen voort uit intraday grafieken.

 

Patrick Koopman is een professionele trader die jarenlange ervaring heeft op de future markten en werkt op basis van technische analyse.

‘Gelijk krijgen over de koersrichting op termijn is mooi, maar nú geld verdienen met de bewegingen van vandaag is waar het om gaat.’

http://www.momentumtrades.nl/

Patrick Koopman

Patrick Koopman is een professionele trader die jarenlange ervaring heeft op de future markten en werkt op basis van technische analyse. ‘Gelijk krijgen over de koersrichting is mooi, maar nú geld verdienen met de bewegingen van vandaag is waar het om gaat. Technische analyse van koersen en grafieken brengt ons op het spoor van herkenbare patronen en repeterende bewegingen. Daar zit de winst.’ In een wereld waar veel gepraat wordt, is praktische toepasbaarheid nog wel eens ver te zoeken. Patrick verstaat de kunst om de materie terug te brengen naar ongekunstelde en doeltreffende oplossingen. Geld verdienen met beurshandel is voor velen toegankelijk gemaakt. Profiteer van Patrick’s trades op de future markten via Momentumtrades. www.momentumtrades.nl