Dit is de eerst bitcoin-stad, midden in de Amerikaanse woestijn

Bron: Telegraaf

De Amerikaanse staat Nevada, bekend van het gelegaliseerde gokken en prostitutie naast marihuana-gebruik, wil in zijn woestijn dorpen opbouwen die volledig op blockchain-technologie van bijvoorbeeld bitcoins draaien.

De Amerikaanse gouverneur van Nevada, Steve Sisolak, biedt bedrijven duizenden hectares particuliere woestijn aan mits zijn daar voor tien jaar investeren. Daar kunnen zij experimenteren met de technologie achter cryptomunten, met toepassingen voor bedrijven, scholen en de overheid.

Sisolak wil heel concreet lokale belastingbetaling in cryptomunten toestaan, maar ook de afdracht van schoolgeld in bijvoorbeeld bitcoin mogelijk maken, zo blijkt uit een presentatie.

De Amerikaanse bestuurder heeft voor Nevada verregaande schetsen klaar, maar zegt in overleg met Washington te zijn over welke diensten mogelijk illegaal zouden worden en over waar hij als lokaal bestuurder eigen vrijheid heeft om cryptomunten en de blockchaintechnologie in te passen.

Huwelijksakte

Hij kijkt naar steden in Azië die voorop lopen met de introductie van cryptomunten en hun systemen.

De gouverneur grijpt de recent opgeloen populariteit van de munten aan om Nevada uit de economische crisis helpen te komen, zo zegt hij bij de plannen. De stroom kan komen van enorme zonnecelparken in de woestijn.

Bedrijven worden geacht hun eigen zonnecelnetwerken aan te leggen die het enorme stroomverbruik voor de cryptosector moeten helpen drukken.

Sisolak wil, binnen de online blockchaintechnologie, dat inwoners van Nevada hun artikelen kunnen aan- en verkopen, alle rekeningen ermee betalen, en bijvoorbeeld een huwelijksakte daarop vastleggen. Evenals eigendomscertificaten voor een huizenaankoop. Waarbij alles betaald kan worden met de cybermunten.

Eerste bewoners

Dat plan is niet geheel een fata morgana. Jeffrey Berns, oprichter Blockchains LLC, kocht twee jaar geleden al 70.000 hectare Nevada-woestijn ten oosten van de stad Reno. Daar werkt hij aan een eerste volledig op blockchain gebaseerde gemeenschap. Die moeten bereid zijn „vanaf niks” te beginnen. De technologie is nieuw, er zijn geen voorbeelden, waarschuwt Berns.

Een van de ’inwoners’ van het gebied is de Tesla-batteijfabriek van Elon Musk. Het concern kocht op voordracht van Musk voor $1,5 miljard cryptomunten. Ook Tesla investeerde voor zeker tien jaar in de woestijn.

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀20 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo