Helft Amerikanen houdt aan einde van de maand niets over

Bijna de helft van alle Amerikanen houdt aan het einde van de maand niets over, omdat hun uitgaven groter zijn dan hun inkomen. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek van het het Center for Financial Services Innovation (CFSI), een onderzoeksbureau dat de financiële situatie van de Amerikaanse bevolking peilt.

Uit het onderzoek blijkt dat de helft van de Amerikaanse huishoudens geen financiële buffer heeft om tegenslagen op te vangen. “Veel Amerikanen leven financieel op de rand van de afgrond”, zo concludeert Jennifer Tescher van het CFSI. En dat is een groot maatschappelijk probleem, omdat financiële stress ook invloed heeft op de gezondheid. “We kunnen de gezondheidsproblemen van deze mensen niet oplossen zolang hun financiele gezondheid niet op orde is”, zo voegde Tescher eraan toe.

Structurele problemen

In veel gevallen hebben Amerikaanse huishoudens nog wel enige ruimte om te bezuinigen op de uitgaven, maar de resultaten van dit onderzoek laten volgens Tescher zien dat er sprake is van een structureel probleem in de Amerikaanse samenleving.

Uit het onderzoek blijkt dat Amerikanen schrikbarend veel geld kwijt zijn voor wonen en voor de reiskosten die nodig zijn om op het werk te komen. Deze kosten gaan voortdurend omhoog, terwijl het inkomen meestal gelijk blijft. Daardoor blijft er steeds minder vrij besteedbaar inkomen over voor andere uitgaven.

Een ander probleem dat Tescher ziet is de onregelmatigheid van het inkomen. Bijna 40% van de groep Amerikanen die tenminste evenveel uitgeeft als er binnenkomt zegt een inkomen te hebben dat maandelijks of zelfs wekelijks schommelt. Ook in de Verenigde Staten is er officieel sprake van een dalende werkloosheid, waarbij steeds meer voltijdsbanen worden vervangen door deeltijdbanen en flexibele contracten.

household-income

Inkomens van huishoudens stijgen nauwelijks (Bron: dshort.com)

Deze bijdrage is afkomstig van Geotrendlines

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀20 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo