122 Analisten: “Goud boven de $2.000”

Op de website www.thedailygold.com is een lijst van 122 analisten samengesteld met daarin hun verwachtingen voor de toekomstige goudprijs. Alle 122 analisten voorzien een prijs van minstens $2.000 per troy ounce. Enkele analisten geven een tijdsvlak aan waar binnen de verwachte prijzen gehaald zullen worden. Deze verschillen van 1 jaar tot 10 jaar.  Het grootste deel van de analisten (45 van de 122) voorziet een goudprijs tussen de $5.000-$10.000. Op het lijstje bevinden zich de namen van zwaargewichten zoals Ben Davies, Mike Maloney en James Turk.

 

Mike Maloney, auteur en oprichter van www.goldsilver.com, voorziet een goudprijs van $15.000. Hij heeft daarmee de hoogste verwachting van alle 122 analisten. In dit filmpje legt hij uit hoe de goudprijs tot $15.000 gaat stijgen.

 

Ben Davies is een belegger en oprichter van Hinde Capital, een belegginsfonds dat zich specialiseerd heeft in het beleggen in edelmetalen. Ben Davies verwacht een prijs van $10.000-$15.000. Hij gaf een interview op de website www.kingworldnews.com waarin hij zijn verwachting onderbouwt. 

 

James Turk, oprichter van www.goldmoney.com, gaat ervan uit dat de goudprijs voor 2015  $8.000 zal laten zien. Deze site geeft een samenvatting van een aantal artikelen van James Turk waarin hij zijn verwachtingen uiteen zet. 

 

Net als deze bekenden namen onderbouwen vrijwel alle analisten hun verwachtingen met de fundamentele argumenten die volgens hun een stijging van de goudprijs onvermijdelijk maken. Een kleine greep uit de gebruikte argumenten zijn de wereldwijde vlucht uit papier en de grotere vraag naar goud dan dat er wereldwijd aan aanbod is.