“Beleggers verliezen vertrouwen in centrale banken”

De stijging van de goudkoers wordt gedreven door beleggers die het vertrouwen in centrale banken beginnen te verliezen, zo stelt Jake Klein van goudmijnbedrijf Evolution Mining in een interview met Bloomberg. Hij ziet dat steeds meer beleggers twijfelen aan de capaciteiten van centrale banken om de economische problemen van deze tijd aan te pakken en die om deze reden goud kopen.

“De vraag naar een veilige haven als goud lijkt het gevolg te zijn van waar de mensen zich nu mee bezig houden, en dat is het verlies van vertrouwen in het vermogen van centrale banken om ons door deze crisis heen te loodsen”, zo concludeert Klein, directeur van het tweede grootste goudmijnbedrijf van Australië. “Goud krijgt nu meer aandacht van mensen die de afgelopen jaren over het algemeen negatief waren over het edelmetaal.”

evolution-mining

Evolution Mining: “Beleggers verliezen vertrouwen in centrale banken”

Frank Knopers

Frank Knopers studeerde bedrijfswetenschappen aan de Universiteit Twente in Enschede en behaalde een Master in Financial Management met een onderzoek naar de effectiviteit van waardebeleggen (value investing) in Nederland. Sinds het uitbreken van de financiële crisis is Frank zich gaan verdiepen in de werking van het geldsysteem.